Natura moarta cu nervi in fundal

Partidele si meseriasii care le conduc nu au, saracii (saracele?), niciun pic de pauza. Dupa ce s-au spetit in alegerile din toamna – iarna, dand in popor cu promisiuni desantate, galeti, lopeti, zahar, ulei, portocale, pufoici, cizme, fulare, carne, manele, manivele, drumuri, alimentari cu apa, lacasuri de cult (al Zeus-ului?) si sondaje, dupa ce si-au suflecat manecile, ca fraierii, sa faca amendamente la bugetul pe 2010, iar bugetul, nesimtitul, a ramas ca in gara (gara FMI & UE), acum se pregatesc sa-si dea in gura si la ficati in cadrul minunatelor alegeri interne de partid si de stat (prilej de bubuiala si prin presa, in acelasi film prost, acum in reluare).

Ma rog, s-ar putea sa se poata ca din jobenul secret al premierului iluzionist sa iasa, hocus, pocus, si cativa iepurasi (cateva zeci de mii de euro, asa) pentru oropsitii de parlamentari, sa nu ramana fara coledzi si anul asta. Ori sa nu crape de ciuda popii, ca inca nu s-a depasit planul cincinal de construire (sau de renovare) de biserici, Doamne, iarta-ne! Ciolaniada e in floare (chiar asa, oare cum se traduce ciolaniada in maghiara?), in timp ce boborul e anuntat, din nou, ca trebuie sa stranga cureaua (sau slitul?), basca cei vreo suta de mii de bugetari care ar urma sa ia drumul bejeniei (sediul AJOFM).

In rest, e bine: dupa ce s-au scumpit (cam nesimtit!) tigarile, plamanii patriei vor fi mai sanatosi (nu padurile, ca astea se vor taia in draci, ca si pana acum), iar daca tot se va scumpi si carnea, avem toate sansele sa devenim primul popor vegetarian vaccinat anti AH1N1 al Terrei, daca nu cumva dl. Vladescu (acompaniat in feed-back de dl. Bitman si de Mr. Gheorghe,

Alte articole

Leave a Comment