Sălăjenii se îneacă în datorii

O cincime din creditele accesate de către populaţia şi firmele din judeţ sunt restante, potrivit ultimelor date statistice al Băncii Naţionale a României. Mai exact, din totalul celor 1,68 miliarde de lei pe care sălăjenii, persoane fizice şi juridice, i-au împrumutat din bănci, 378 milioane de lei, respectiv 22,5 la sută, reprezintă rate neplătite la timp.

Deşi suma nu este foarte mare în comparaţie cu valorile din alte judeţe, ponderea sumelor restante în totalul creditelor contractate propulsează Sălajul în clasamentul naţional pe judeţe.

Topul este completat de Suceava, cu o pondere de 19 la sută, şi de Galaţi, cu 18,6 la sută. În toate cele trei judeţe, rata şomajului depăşeşte media naţională de 5,59 la sută existentă la finele anului trecut. Astfel, în Sălaj, acest indicator era de 6,62 la sută, în Suceava, de 5,67 la sută, iar în Galaţi, 9,14 la sută.

Valoarea restanţelor la împrumuturile luate de populaţie şi firme a crescut anul trecut cu peste 30 de procente, apropiindu-se de pragul de 6,5 miliarde de euro.

Alte articole

One Thought to “Sălăjenii se îneacă în datorii”

  1. Contrariat !

    Pai cum se poate asa ceva ,unde-s postacii care ridicau sabia asupra lui Boc,boc ! Am votat cu c-ru sa ne razbunam pei cei care au taiat salariile ,acu iaca !

Leave a Comment