Nokian Tyres investeşte 650 milioane de euro în România

„România poate fi o destinație atrăgătoare pentru marii investitori, mai ales în această perioadă de puternice convulsii economice internaționale: Nokian, producătorul finlandez de anvelope, a anunțat astăzi că va investi 650 milioane euro într-o nouă fabrică, la Oradea. Potrivit proiectului, aici se vor crea aproximativ 500 de locuri de muncă și se vor produce anual 6 milioane de cauciucuri.
Compania a analizat mai multe amplasamente din Europa și a ales România. În decizia finală a investitorului au contat forța de muncă de înaltă calificare, avantajele logistice ale zonei, dar și stabilitatea mediului de afaceri și regimul fiscal predictibil, obiective la care guvernul pe care îl conduc a lucrat încă din prima zi. În luna septembrie, am prezentat reprezentanților companiei, la Palatul Victoria, avantajele competiționale ale României și oportunitățile pe care le au aici investitorii străini, cu precădere cei care caută să relocheze centre de producție industrială”, premierul, președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.
Biroul de presă al PNL
(P)

3 Thoughts to “Nokian Tyres investeşte 650 milioane de euro în România”

  1. […] „România poate fi o destinație atrăgătoare pentru marii investitori, mai ales în această perioadă de puternice convulsii economice internaționale: Nokian, producătorul finlandez de anvelope, a anunțat astăzi că va investi 650 milioane euro într-o nouă fabrică, la Oradea. Potrivit proiectului, aici se vor crea aproximativ 500 de locuri de muncă și se vor produce anual 6 milioane de cauciucuri. Compania a analizat mai multe amplasamente din Europa și a ales România. În decizia finală a investitorului au contat forța de muncă de înaltă calificare, avantajele logistice ale zonei, dar și… Citeste mai mult […]

  2. Prin noi înșine

    În anii 80, Ceaușescu a luat un împrumut în dolari de la FMI și a construit Întreprinderea de anvelope Zalău. A fost licitație internațională și au câștigat firme celebre în lume, inclusiv Michelin. După lovitura de stat din dec 89, împuțîțî ziceau ca industria românească e o grămadă de fiare vechi !

  3. Doru

    Cam asa era, monsieur!

Leave a Comment