Cum alegi soluția finanțare potrivită în funcție de tipul afacerii tale

Sursa foto: Pixabay.com / Descarcă imaginea aici.

Împrumuturile, liniile de credit și investitorii îngeri – toate sunt instrumente bune de finanțare pentru o afacere la început de drum. Acestea oferă numeroase beneficii atunci când sunt utilizate în momentul potrivit și pentru scopul potrivit.

Calendarul, planurile de accesare a fondurilor, precum și ceea ce intenționezi să faci cu banii împrumutați sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege soluția de finanțare potrivită.

Află la ce ar trebui să analizezi înainte de a decide ce opțiune de finanțare se potrivește cel mai bine nevoilor afacerii tale:

Analizează nevoile de împrumut

Este întotdeauna bine să ai niște bani puși deoparte, dar finanțarea unei afaceri vine cu un cost care poate depăși bugetul tău deja pregătit. Înainte de a te gândi la o soluție de finanțare, prima întrebare pe care trebuie să ți-o adresezi este: „Care este scopul finanțării?”.

Banii pe care urmează să-i împrumuți pot fi folosiți în mai multe moduri, în funcție de tipul de afacere, stadiul de dezvoltare și de obiectivele afacerii. Vrei să înființezi o companie nouă, să te extinzi sau pur și simplu vrei să-ți consolidezi afacerea printr-un management mai bun al fluxului de numerar?

De exemplu, banii împrumutați pot fi folosiți pentru achiziționarea mai multor echipamente pentru a îmbunătăți procesul de producție, gestionarea costurilor operaționale sau pentru închirierea unui birou mai mare.

Având o idee clară asupra scopului finanțării, acest lucru te poate ajuta în alegerea sursei potrivite pentru nevoile afacerii. De asemenea, te poate ajuta să afli dacă costurile de finanțare sunt justificate în ceea ce privește randamentele potențiale.

Verifică scorul de credit

Trebuie să cunoști scorul de credit al afacerii tale, indiferent de tipul de împrumut pe care îl urmărești. Când creditorii evaluează eligibilitatea pentru un credit de afaceri, scorul s-ar putea să fie primul lucru pe care îl vor verifica.

Așadar, pentru a înțelege pentru ce opțiuni de finanțare te califici, trebuie să fii conștient de scorul de credit al afacerii tale înainte de a aplica.

Scorul de credit este, de asemenea, utilizat pentru a determina cât de mare va fi rata dobânzii și cât de mult poți împrumuta. Acest lucru înseamnă că termenii și condițiile împrumutului ar putea diferi semnificativ în funcție de istoricul de credit.

Dacă vrei să stai fără grija că o să fii respins sau că nu vei primi o ofertă de credit avantajoasă, apelează la împrumuturile rapide pentru IMM-uri de la Vitas România!

Află ce tip de garanție poți să oferi

Împrumuturile vin de obicei în forme garantate și negarantate. Împrumuturile garantate sunt susținute de active precum proprietăți comerciale, stocuri și utilaje. În cazul în care o afacere nu mai poate rambursa suma, creditorii pot confisca activele pentru recuperarea pierderilor.

Pe de altă parte, împrumuturile negarantate nu necesită niciun tip de garanție. Aceste împrumuturi sunt, în general, mai simple, dar percep rate ale dobânzii mai mari pentru a atenua riscurile de neplată.

În cazul în care afacerea ta poate oferi garanții, rambursările lunare pot părea puțin mai accesibile. Cu toate acestea, dacă nu poți oferi o garanție, nu intra în panică. Vitas România oferă o gamă largă de împrumuturi accesibile, negarantate, care pot fi adaptate nevoilor afacerii tale.

One Thought to “Cum alegi soluția finanțare potrivită în funcție de tipul afacerii tale”

  1. […] Sursa foto: Pixabay.com / Descarcă imaginea aici. Împrumuturile, liniile de credit și investitorii îngeri – toate sunt instrumente bune de finanțare pentru o afacere la început de drum. Acestea oferă numeroase beneficii atunci când sunt utilizate în momentul potrivit și pentru scopul potrivit. Calendarul, planurile de accesare a fondurilor, precum și ceea ce intenționezi să faci cu banii împrumutați sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege soluția de finanțare potrivită. Află la ce ar trebui să analizezi înainte de a decide ce… Citeste mai mult […]

Comments are closed.