S-au „iubit” și s-au îmbolnăvit de sifilis

Datele Direcției de Sănătate Publică Sălaj arată că bolile cu transmitere sexuală mai sunt încă prezente în societate, asta în pofida tuturor măsurilor de prevenire, campanii promovate de ani și ani. Ultimul raport al DSP arată că, din fericire, incidența bolilor cu transmitere sexuală scade de la un an la altul în Sălaj.

Conform informațiilor oficiale, în Sălaj au fost raportate în 2019 trei cazuri de sifilis, în 2020 au fost confirmate șase cazuri, iar în 2021 au fost diagnosticate trei cazuri. Potrivit informațiilor oficiale, sifilisul este o infecție cu transmitere sexuală. Calea principală de transmitere este prin contact sexual, dar se poate transmite și de la mamă la făt în timpul sarcinii sau al nașterii, rezultând sifilisul congenital. Simptomele diferă: ulcerație, erupție în palmele mâinilor și tălpile picioarelor, simptome neurologice sau cardiace. Depistarea bolii se face, de obicei, printr-un test serologic, dar bacteriile pot fi văzute și la microscop. Sifilisul poate fi tratat eficient cu antibiotice, metoda preferată fiind administrarea intramusculară de antibiotic.

One Thought to “S-au „iubit” și s-au îmbolnăvit de sifilis”

  1. […] Datele Direcției de Sănătate Publică Sălaj arată că bolile cu transmitere sexuală mai sunt încă prezente în societate, asta în pofida tuturor măsurilor de prevenire, campanii promovate de ani și ani. Ultimul raport al DSP arată că, din fericire, incidența bolilor cu transmitere sexuală scade de la un an la altul în Sălaj. Conform informațiilor oficiale, în Sălaj au fost raportate în 2019 trei cazuri de sifilis, în 2020 au fost confirmate șase cazuri, iar în 2021 au fost diagnosticate trei cazuri. Potrivit informațiilor oficiale, sifilisul este o infecție cu… Citeste mai mult […]

Leave a Comment