Pielea naturala versus pielea ecologica

Nu-i greu de recunoscut faptul ca incaltamintea confectionata din piele este mai esetetica decat cea realizata din alte tesaturi sintetice, insa nici de ignorat faptul ca modelele nu sunt la fel de variate din partea producatorilor din piele. Intr-un astfel de context devin importante si restul avantajelor sau dezavantajelor pe care le poseda fiecare tesatura in parte, ele ajutand persoanele nehotarate sa faca o alegere optima.

Pielea naturala

Eleganta, volatila, dar si conservatoare. Acestea ar fi cele trei trasaturi care ne ajuta sa individualizam materialul foarte indragit in cadrul publicului feminin si al celui masculin. Insa, exceptand caracteristicile de ordin esetetic, pielea naturala aduce in fata auditoriului sau si plusuri de natura practica, pe care le vom descoperi in randurile ce urmeaza.

Durabilitatea. Un avantaj firesc, mai ales ca asistam la evolutia procedeelor tehnologice de prelucrare a materialelor naturale. Pentru ca factorii externi constituie un pericol iminent la fiecare vizita prin mediul inconjurator, producatorii se asigura de faptul ca finiseaza tesatura pielea naturala cu o sumedenie de substante organice, 100% biologice. Ele ofera luciu, rafinament, dar si longevitate in timp. In plus, perechile de ghete dama care sunt acoperite cu un astfel de strat protectiv devin mult mai rezistente, chiar daca trec ani buni peste ele.

Etalon al elegantei. Nu este un mister faptul ca incaltamintea din piele este asociata cu ideea de prosperitate, de eleganta si noblete. Spre deosebire de alti inlocuitori, pielea naturala beneficiaza de o stralucire aparte, care o indeamna spre completarea tinutelor mai elegante. Putand fi purtate in mod obiectiv alaturi de o geaca din piele sau de o pereche de jeansi, ghetele din piele reusesc sa isi puna in valoare estetica si in compania fustelor vaporoase ori a salopetelor. De altfel, ele sunt recunoscute pentru versatilitatea lor, multe femei alegand sa le poarte alaturi de paltoane, poncho-uri sau blanuri.

Flexibilitatea. Fiecare persoana stie ca pielea naturala este mai confortabila decat orice alt material sintetic care ar putea sa o inlocuiasca, desi la inceput purtatorul simte un oarecare disconfort.

Dezavantajele nu sunt multe la numar, insa trebuie sa fie luate in calcul inainte de o potentiala investitie. Pretul este cel mai mare combatant al acestei texturi organice, asta si pentru ca exista numeroase costuri de prelucrare a materialului inainte ca acesta sa devina un produs finit. Cel de-a doilea dezavantaj este permeabilitatea, iar din aceasta cauza s-ar putea sa aveti nevoie de solutii adiacente din cadrul magazinelor de incaltaminte. Un spray cu actiune „waterproof” va fi perfect pentru uzul citadin, mai ales in cadrul sezonului ploios.

Pielea ecologica

Nu exista o regula in momentul in care vorbim despre simpatizantii acestui material. Exista si ghete pentru barbati confectionate din piele ecologica, dar si modele destinate publicului feminin. Avantajul principal este costul de achizitie, unul net inferior pielii naturale. Un argument important consta in natura sa sintetica, concept care ne poarta cu gandul la resurse din belsug, nu unele limitate precum in cadrul pielii normale.

Exceptand varietatea modelelor, despre care am vorbit si in randurile anterioare, pielea ecologica ofera avantajul intretinerii facile. Daca pentru incaltamintea din piele naturala trebuie sa cumparati diverse solutii de intretinere, atunci pentru perechile din piele ecologica nu trebuie sa depuneti un efort anume. O carpa imbibata in apa calduta ar trebui sa fie de ajuns pentru curatarea ghetelor sau a cizmelor.

Nici aici nu lipsesc dezavantajele, ele fiind relationate mai mult cu gradul inferior de confort. Pe de-o parte, incaltamintea din piele ecologica nu ofera acelasi sprijin termic in cadrul iernii, iar pe de alta parte ea este mult mai predispusa zgarieturilor. Nici cusaturile nu sunt la fel de rezistente.

Leave a Comment