Voleibaliştii vicecampioanei îşi vor primi în această săptămână restanţele salariale

Chiar dacă sezonul 2015 – 2016 al Diviziei A1 de volei s-a încheiat de mai bine de două luni, jucătorii şi antrenorii de la Volei Municipal Zalău nu şi-au încasat salariile pentru ultimele două luni din campionat. Cauza acestei întârzieri salariale o reprezintă faptul că persoanele din conducerea clubului nu au reuşit să adune la timp cei 300.000 de lei, sumă ce reprezintă procentul de zece la sută din bugetul total al clubului şi care trebuie să provină din mediul privat. Situaţia a fost rezolvată pe ultima sută de metri, tocmai de noul primar, Ionel Ciunt, astfel că în contul clubului pot ajunge şi restul de bani de la bugetul local.
„După cum bine ştiţi, a fost o problemă în ceea ce priveşte bugetul la Volei Municipal Zalău. Am purtat mai multe discuţii cu oamenii de afaceri, pentru a aduna acel procent de zece la sută din mediul privat, care era obligatoriu. A fost rezolvată problema procentului ce trebuie să provină din mediul privat, banii au fost viraţi în contul clubului, iar astăzi (miercuri, n.r.) voi semna ordonanţarea pentru a fi virată şi suma de 350.000 de lei de la Primărie. Vor fi achitate salariile pentru lunile aprilie şi mai, dar şi anumite cheltuieli materiale. Virarea banilor nu s-a putut face mai devreme, deoarece au fost foarte multe discuţii din punct de vedere juridic, deoarece clubul nu avea depuse toate documentele necesare”, a declarat primarul Ionel Ciunt, în cadrul conferinţei de presă desfăşurată ieri dimineaţă, la Primăria Zalău.

Primele de joc şi plata concediilor, încă nerezolvate

Voleibaliştii vor putea intra în zilele următoare în posesia ultimelor două salarii, însă, nu se ştie dacă aceştia îşi vor primii primele de joc şi dacă le vor fi plătite concediile. În mod normal, şi astfel de plăţi pot fi efectuate din bugetul local, având în vedere că Volei Municipal Zalău este club de drept privat, nu departamental, problema urmând să fie clarificată în aceste zile.
„Voi purta o nouă discuţie cu cei din conducerea clubului, de această dată referitor la plata concediilor şi a unor prime de joc. În măsura în care legislaţia şi documentele pe care le are clubul vor fi în regulă, vom achita banii şi pentru acele prime de joc şi pentru concedii”, a mai precizat Ciunt.

Leave a Comment