Solicitarea Consiliului Județean Sălaj de a prelua Tabăra de la Tusa, în analiză la Ministerul Tineretului și Sportului

Consiliul Județean Sălaj este instituția care și-a manifestat intenția de a prelua Tabăra de la Tusa, entitate care s-a confruntat cu probleme în ultimii ani și nu a mai funcționat din cauza lipsei investițiilor. Locul este cu un potențial turistic real, dar degeaba. Solicitarea privind preluarea taberei de către administrația județeană se află în analize la Ministerul Tineretului și Sportului.

„În prezent, solicitarea Consiliului Județean Sălaj privind trecerea Taberei Tusa din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), în domeniul public al Judeţului Sălaj şi administrarea Consiliului Judeţean Sălaj, se află în dezbatere la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, instituție care a preluat de la MTS activitatea de tineret, inclusiv administrarea taberelor școlare”, este răspunsul primit de la Consiliul Județean Sălaj. Administrația sălăjeană și-a manifestat încă de anul trecut intenția de a prelua tabăra. „În considerarea necesității şi în vederea asigurării condițiilor optime derulării activităților sportive în cadrul programelor și competițiilor sportive destinate practicării sportului de masă la nivel de amatori în județul Sălaj, s-au conturat premisele cuprinderii în planul de investiții al Consiliului Județean Sălaj, a unui complex sportiv și de agrement, împreună cu utilitățile și dotările aferente, inclusiv locuri de parcare, pe raza comunei Sâg, sat Tusa, precum și a unui complex pentru acțiunile de ceremonie și găzduire a delegațiilor care tranzitează sau vizitează comunitatea, pe raza municipiului Zalău. Pentru realizarea acestei investiții, datorită faptului că în patrimoniul județului nu se regăsesc terenuri care să corespundă și să permită, din punct de vedere al întinderii, al amplasamentului și al configurației, atingerea scopului propus, am adresat Ministerului Tineretului și Sportului solicitarea de a analiza și de a exprima un punct de vedere de principiu cu privire la posibilitatea transmiterii în proprietatea publică a Județului Sălaj, din domeniul public al statului și din administrarea ministerului, respectiv a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sălaj, a imobilelor și suprafețelor de teren necesare realizării investițiilor de utilitate publică județeană situate pe raza comunei Sâg, sat Tusa (Tabăra Tusa) și pe raza municipiului Zalău, str. Corneliu Coposu nr. 77, construcțiile nefiind utilizate în scopul desfășurării activității, iar prin adresa înregistrată, a fost exprimat acordul de principiu cu privire la demararea procedurii de transmitere a dreptului de proprietate”, se arată în textul proiectului de hotărâre adoptat anul trecut de consilierii județeni.

Tabăra, inactivă de câțiva ani

Tabăra de la Tusa dispune de 44 de locuri de cazare, momentan este nefuncțională, a fost închisă de către Direcția de Sănătate Publică pentru că nu îndeplinește condițiile sanitare de funcționare.

2 Thoughts to “Solicitarea Consiliului Județean Sălaj de a prelua Tabăra de la Tusa, în analiză la Ministerul Tineretului și Sportului”

  1. […] Consiliul Județean Sălaj este instituția care și-a manifestat intenția de a prelua Tabăra de la Tusa, entitate care s-a confruntat cu probleme în ultimii ani și nu a mai funcționat din cauza lipsei investițiilor. Locul este cu un potențial turistic real, dar degeaba. Solicitarea privind preluarea taberei de către administrația județeană se află în analize la Ministerul Tineretului și Sportului. „În prezent, solicitarea Consiliului Județean Sălaj privind trecerea Taberei Tusa din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), în domeniul public al Judeţului Sălaj şi administrarea… Citeste mai mult […]

  2. […] Consiliul Județean Sălaj este instituția care și-a manifestat intenția de a prelua Tabăra de la Tusa, entitate care s-a confruntat cu probleme în ultimii ani și nu a mai funcționat din cauza lipsei investițiilor. Locul este cu un potențial turistic real, dar degeaba. Solicitarea privind preluarea taberei de către administrația județeană se află în analize la Ministerul Tineretului și Sportului. „În prezent, solicitarea Consiliului Județean Sălaj privind trecerea Taberei Tusa din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului și Sportului (MTS), în domeniul public al Judeţului Sălaj şi administrarea…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment