În Sălaj, pe traseul Autostrăzii Transilvania se lucrează parțial

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că lucrările pe traseul Autostrăzii Transilvania nu au fost oprite în totalitate, asta deși constructorul a anunțat acest lucru. Potrivit CNAIR, antreprenorul UMB desfășoară activități de proiectare pentru sectorul Zimbor – Poarta Sălajului, iar pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău se lucrează la capacitate maximă.

UMB lucrează pe drumurile expres Craiova – Pitești, Piatra Olt – Valea Mare, Valea Mare – Colonești și Brăila – Galați. Excepție fac șantierele  de pe Autostrada Transilvania, respectiv loturile Nădășelu-Mihăiești și Mihăiești-Zimbor, unde muncitorii UMB nu s-au prezentat de luni la muncă. UMB mai desfășoară activități de proiectare pentru  Autostrada Transilvaniei (sectorul Zimbor – Poarta Sălajului). UMB, care are contracte cu CNAIR în valoare de 6,11 miliarde de lei, este singurul constructor din Romania care a cerut până acum pe de o parte rezilierea amiabilă a unor contracte iar pe de altă parte a început să înregistreze o absență masivă a muncitorilor din două șantiere. Conform CNAIR, cele două șantiere ale UMB de pe Autostrada Transilvania sunt singurele din România de pe care întregul personal lipsește nemotivat încă de la începutul acestei săptămâni. „Creșterea prețurilor provocate de situația geopolitică actuală este resimțită de toți constructorii care lucrează pe șantiere în România, dar niciun alt constructor nu a încetat lucrul în șantier. Trebuie precizat că România a inițiat în premieră o legislație care să vină în sprijinul antreprenorilor astfel încât aceștia să resimtă cât mai puțin șocul scumpirii materialelor de construcție”, este o parte din mesajul CNAIR.

Ce se întâmplă în Sălaj?

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma şi subprefectul Florin Florian au efectuat, marţi, o vizită de lucru pe şantierul secţiunii Nuşfalău – Suplacu de Barcău din cadrul Autostrăzii Transilvania. Potrivit datelor furnizate de antreprenorul general, Nurol Insaat Ve Ticaret SA, pe şantier lucrează în prezent circa 400 de muncitori şi 200 de utilaje. Stadiul fizic de execuţie a acestui tronson de autostradă este de 35 la sută, termenul de finalizare al lucrărilor fiind martie 2023. „Am văzut o mobilizare foarte bună pe şantier şi am primit asigurări din partea constructorului că va face toate eforturile pentru execuţia în termen a proiectului. Orice tronson de autostrada, chiar dacă în acest caz e vorba de doar 13,55 kilometri, e foarte important pentru Sălaj şi pentru sălăjeni”, a punctat prefectul Dari Toma.

Foto: CNAIR

2 Thoughts to “În Sălaj, pe traseul Autostrăzii Transilvania se lucrează parțial”

  1. […] Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că lucrările pe traseul Autostrăzii Transilvania nu au fost oprite în totalitate, asta deși constructorul a anunțat acest lucru. Potrivit CNAIR, antreprenorul UMB desfășoară activități de proiectare pentru sectorul Zimbor – Poarta Sălajului, iar pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău se lucrează la capacitate maximă. UMB lucrează pe drumurile expres Craiova – Pitești, Piatra Olt – Valea Mare, Valea Mare – Colonești și Brăila – Galați. Excepție fac șantierele  de pe Autostrada Transilvania, respectiv loturile Nădășelu-Mihăiești și Mihăiești-Zimbor, unde muncitorii… Citeste mai mult […]

  2. […] Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că lucrările pe traseul Autostrăzii Transilvania nu au fost oprite în totalitate, asta deși constructorul a anunțat acest lucru. Potrivit CNAIR, antreprenorul UMB desfășoară activități de proiectare pentru sectorul Zimbor – Poarta Sălajului, iar pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău se lucrează la capacitate maximă. UMB lucrează pe drumurile expres Craiova – Pitești, Piatra Olt – Valea Mare, Valea Mare – Colonești și Brăila – Galați. Excepție fac șantierele  de pe Autostrada Transilvania,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment