Selfie la muzeu – metodă inedită de atragere a tinerilor la Muzeul de Istorie din Zalău

Alexandru Moldovan

O metodă inedită de a atrage tinerii la muzeu, respectiv un concurs ce propunere acestei categorii de vârstă realizarea de selfie-uri în sălile expoziționale ale Muzeului Județean de Istorie și Artă din Zalău, a fost pusă la cale de instituția de cultură menționată pentru a crește numărul vizitatorilor expoziției de bază recent inaugurată.
„Îți faci selfie încă de când nu știai că se spune așa? Tu ești omul nostru! Fă-ți unul în Muzeul din Zalău și încarcă-l pe Facebook sau Instagram cu #selfiemuzeu. Atât! Intri automat în concurs”, se afirmă într-un anunț promovat de muzeu pe pagina sa din rețeaua de socializare Facebook.
Concursul este dotat cu premii în bani, respectiv 200 de lei pentru premiul I, 150 de lei premiul II și 100 de lei premiul III. Câștigătorul va fi desemnat de utilizatori, respectiv fotografiile cu cele mai multe like-uri, comentarii, dar și în funcție de creativitatea fotografiei încărcate, intrarea în muzeu fiind gratuită pentru cei care participă la concurs.
„Ne-am gândit să atragem acea categorie de tineri cu vârstele cuprinse între 13 și 19 ani, pentru care noile tehnologii și gadgeturile precum telefoanele mobile sau tabletele sunt foarte importante. Concursul nostru are un dublu scop: pe de o parte, cei care vin la muzeu vor fi purtători de mesaj, în sensul că pot spune mai departe ce au văzut aici, iar, pe de altă parte, vom avea, din fotografiile realizate, o imagine a celor mai atractive săli din muzeu”, a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Județean de Istorie și Artă, Corina Bejinariu.
Ea a adăugat că s-a încercat atragerea tinerilor prin altfel de inițiative decât tradiționalele vizite cu clasa sau organizarea unor simpozioane sau prelegeri, mai puțin atractive pentru această categorie de vârstă. Inedita campanie beneficiază și de un videoclip de promovare, postat pe rețele de socializare.
Corina Bejinariu a precizat că se încearcă atragerea publicului prin campanii ce vizează anumite categorii de vârstă, după tineri urmând alte campanii pentru pensionari, care dispun de timp liber pentru a putea vizita muzeul.
Noua expoziție de bază a muzeului din Zalău, realizată într-un concept de reconstituiri istorico-tematice catalogat ca unul dintre cele mai moderne din țară, a fost inaugurată în vara acestui an, după 30 de ani de la ultima reamenajare.

Alte articole

2 Thoughts to “Selfie la muzeu – metodă inedită de atragere a tinerilor la Muzeul de Istorie din Zalău”

  1. selfie

    ioioioioi mihaiela ce misto replica ai avut in final!!!!!!!!!!! bravo. da selfie nu e subcultura? oare nu mai bine renovari de case vechi, scriere de monografii si targuri si fii satului? da asa e, la muzeu nu se face asa ceva, se face selfie, ca e mai misto. da aia nu poate face oricine, oriunde? trebe sa fii neaparat muzeu ca sa faci poxe? adica asta e muzeu , un decor frumos si atat? bravo, mihaela, mai zi din astea

  2. eu

    da pentru pensionari sa fie selfie cu striptis va rog.

Leave a Comment