Mărţişoarele tradiţionale au chemat primăvara

Aproximativ 150 de elevi şi meşteri populari din judeţele Sălaj şi Satu Mare şi-au expus creaţiile la cea de-a treia ediţie a Târgului de mărţişoare tradiţionale, ce a avut loc sâmbătă, 23 februarie 2013,la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.
Evenimentul a fost organizat de CCAJ Salaj, cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, al Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi al Bibliotecii Judeţene „I.S. Bădescu” Sălaj.
Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an a târgului s-a bucurat de o participare mai numeroasă decât cea din 2012. „A fost o ediţie mai bună decât cea de anul trecut. Foarte mulţi copii au fost implicaţi în această muncă migăloasă – confecţionarea manuală a mărţişoarelor cu specific tradiţional”, ne-a declarar Daniel Săuca, directorul Centrului de Cultură.
Printre expozanţii care s-au întrecut în a-şi etala priceperea s-au numărat elevi şi cadre didactice de la şcolile din Stârciu, Horoatu Crasnei, copiii de la Şcoala „Simion Bărnuţiu” Zalău, cei de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, de la Clubul Copiilor din Şimleu Silvaniei, de la Şcoala „Speranţa” Zalău, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Şimleu sau Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Jibou. Aceştia au expus spre vânzare mărţişoare realizate din lut, ghips, flori uscate, mărgele, hârtie (tehnica quilling), dar şi produse pictate, croşetate ori împletite.

Leave a Comment