Phoenix Şimleu nu a scăpat de emoţiile play-out-ului

Phoenix Şimleu – CSM Bucureşti 3 – 2 (22 – 25, 20 – 25, 25 – 17, 25 – 23, 15 – 12)

Derby-ul dintre Phoenix Şimleu Silvaniei şi CSM Bucureşti, în care principala miză era evitarea play-out-ului, s-a încheiat în cinci seturi, cu victoria echipei gazdă. Bucureştenii au rămas pe locul opt după acest meci, iar Şimleul, pe nou, la trei puncte în spatele formaţiei din Capitală. Zarurile nu sunt aruncate însă, chiar dacă Phoenix mai are de disputat un singur meci şi va sta în ultima etapă a primei faze.

Oaspeţii au început mai bine jocul de la Şimleu şi au avut avans de trei puncte la primul time-out tehnic. Şimleuanii au revenit şi au întor rezultatul până la a doua întrerupere tehnică, conducând cu 16 – 14. Gazdele au început să greşească din nou pe faza de atac, iar CSM-ul a răspuns foarte bine cu blocajul, obligându-l pe Mircea Abraham să ceară două time-out-uri pe finalul primului act, la 16 – 17 şi 18 – 20. La 20 – 21, Şimleul a schimbat coordonatorul, intrând Harlişca în locul lui Toth, dar finalul le-a aparţinut tot bucureştenilor, care s-au impus la 22.

Abraham a început al doilea parţial cu Bokor pe centru, în locul lui Silaghi, dar oaspeţii şi-au continuat evoluţia bună, iar la 5 – 3 pentru CSM, Abraham a schimbat şi pe extremă, introducându-l pe Teuşan în locului lui Filip. La prima întrerupere tehnică, jucătorii lui  Vincenţiu Dumitrescu aveau cinci puncte avans, iar la al doilea time-out tehnic, au condus cu 16 – 8. Până la finalul setului, şimleuanii au reuşit să ajungă doar până la pragul de 20.

Revenire spectaculoasă pentru Phoenix Şimleu, în actul trei. Bala şi compania au făcut tot mai puţine greşeli pe faza de atac, au avut  şi o primire mai bună şi s-au impus cât se poate de clar, 25 – 17 după ce au condus la diferenţă mare la ambele time-out-uri tehnice, 8 – 3 şi 16 – 10.

Setul patru a fost cel mai disputat. După un început favorabil gazdelor, care au condus 5 – 2, bucureştenii au revenit şi au egalat la şapte şi au intrat cu avantaj minim la prima întrerupere tehnică, după două atacuri consecutive în aut ale Phoenix-ului. CSM-ul a avut avantaj chiar de trei puncte la al doilea time-out tehnic, dar Şimleul a egalat la 17, iar în final s-a impus la 23.

Phoenix a început foarte bine şi tie-break-ul, iar la 4 – 1, Vincenţiu Dumitrescu a solicitat primul timp de odihnă. L-a cerut repede şi pe al doilea, la 7 – 2 în favoarea Şimleului, iar schimbul de terenuri s-a făcut la 8 – 2. La scorul de 8 – 5, oaspeţii au contestat vehement o decizie a arbitrului principal, iar Vincenţiu Dumitrescu a primit cartonaşul galben, gazdele mărindu-şi, din nou, avansul la patru puncte. De aici, lucrurile nu s-au mai schimbat cu nimic până la final, iar Şimleul a obţinut o victorie de două puncte.

Phoenix Şimleu: Toth Gabor, Cristian Pop, Ionuţ Silaghi, Ionuţ Rus, Marian Bala, Florin Filip şi Paul Olar (libero). Au mai evoluat: Andrei Harlişca, Ovidiu Teuşan, Bokor Gabor şi Sergiu Iva. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga

Mircea Abraham, antrenor Phoenix Şimleu: „După ce am avut o evoluţie bună în prima parte a setului întâi, am cedat şi primul şi al doilea set. Totuşi, este îmbucurător faptul că am revenit şi am căştigat acest meci care, aş putea spune că era capital pentru noi. Am pierdut un punct foarte preţios care s-ar putea să ne coste. Ne vom juca însă şansa până la capăt şi vom aştepta jocul rezultatelor. S-ar putea să fim trei echipe cu acelaşi număr de puncte, iar diferenţa să se facă la setaveraj. Sper să reuşim să terminăm în play-off, iar dacă vom ajunge în play-out, vom juca pentru stabilirea locurilor 9 – 10 cu echipa câştigătoare dintre Steaua şi „U” Cluj”.

CSM Bucureşti: Andrei Alexăndruţ, Petrişor Macovei, Marius Măcicăşan, Marius Drăghici, Igor Didorciuc şi Milos Gavrilovic (libero). Au mai evoluat: Claudiu Dumitru, Cristian Stoica şi Gabriel Bontea. Antrenor: Vincenţiu Dumitrescu

Vincenţiu Dumitrescu, antrenor CSM Bucureşti: „Am avut un meci foarte greu la Şimleu. Phoenix este o echipă bună, cu un antrenor valoros, cu care am fost coleg. Pot spune că a fost un derby. Noi am demonstrat că nu suntem încă o echipă care putem să stăpânim pe deplin jocul. A fost o cădere a jucătorilor mei, după două seturi foarte bune, dar setul patru l-am avut în mână şi nu am ştiut profita de situaţiile bune pe care le-am avut. Pentru noi însă nu s-a terminat absolut nimic, fiindcă noi mai avem două meciuri, din care vom încerca să obţinem cât mai mult, iar Şimleul unul. Păcat, totuşi că nu am câştigat meciul în trei seturi, aşa cum credeam la un moment dat, fiindcă am fi încheiat socotelile în ceea ce priveşte locurile opt – nouă, poate chiar şi şapte”.

Tehnicianul CSM-ului a critricat arbitrajul la finalul partidei: „Sunt faze în care intervin tuşierii, însă problema cea mai mare este când intervin arbitrul principal şi cel secund, care vin din alte localităţi şi ar trebui să fie imparţiali. Este o luptă între doi antrenori şi două echipe, iar arbitri nu ar avea ce căuta în această luptă, decât să respecte regulamentul. Pot considera că în această seară s-au făcut anumite greşeli în momentele chieie, împotriva echipei pe care o conduc, dar nu putem spune că am pierdut din cauza arbitrajului”.

5 Thoughts to “Phoenix Şimleu nu a scăpat de emoţiile play-out-ului”

  1. vasile

    acesti antrenori nu au nimic in cap

  2. vasile

    acesti antrenori nu au nimic in cap

  3. vasile

    acesti antrenori nu au nimic in cap

  4. Anonim

    ok sunt de acord

  5. priki

    un blat ordinar au facut simleuanii.intrebati pe oricine a fost la meci ce s-a intamplat la pauze.toti stiu ca a fost blat

Leave a Comment