La Muzeul „Arta Lemnului”, expoziție de fotografie „Oamenii satelor” – Patricia Toma

Mansarda Muzeului „Arta Lemnului” Câmpulung Moldovenesc va găzdui, la finalul lunii ianuarie, o expoziție de fotografie a sălăjencei Patricia Marina Toma. Expoziția, intitulată „Oamenii satelor”, va putea fi vizitată în perioada 28 ianuarie – 5 marti. Expoziția sălăjencei este organizată cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și restaurantul Mestecăniș fiind prima expoziție temporară din acest an care oferă posibilitatea publicului de a se întâlnicu oamenii satelor României, observați prin aparatul fotografei Patricia Marina Toma.

Din activitatea sălăjencei Patricia Marina Toma

Studentă la Producție de film documentar în programul de master al Facultatății de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Patricia Marina Toma este documentarist, fotograf și operator cultural independent. S-a născut și locuiește în satul Marin din Sălaj. „Proiectul Oamenii satelor a început în urmă cu șapte ani ca primul meu proiect de valorificare a unei mici părți din fotografiile realizate în tot acest timp și s-a dezvoltat de la un proiect local, la documentarea fotografică a vieții generațiilor vârstnice care mai locuiesc în satele din nordul și nord-vestul Transilvaniei și în Bucovina. Îmi continui explorările în lumea rurală până în prezent, orientându-mă înspre oameni, așezări, interioare și cadre țărănești și din alte zone ale României. În fotografiile expuse veți putea observa o înclinație înspre chipuri, expresii și detalii puse în context de situații și elemente ale universului țărănesc pentru întregirea unui peisaj de ansamblu. Pentru completarea expoziției de fotografie propun vizionarea unui material video care cuprinde povești de viață ale unora dintre oamenii întâlniți în ultimii ani în teren, alături de obiecte personale rămase în urma celor care nu mai sunt, cu scopul de a crea un fragment din universul bătrâneții. Temele recurente în discuțiile pe care le vom asculta, cât și în fotografiile expuse, sunt boala, bătrânețea, singurătatea, spiritualitatea, alături de fragmente impresionant de detaliate ale amintirilor din perioada tinereții – familie și căsătorie, relații sociale, muncă (agricolă în special) și situație politică”, a precizat realizatoarea expoziției.

One Thought to “La Muzeul „Arta Lemnului”, expoziție de fotografie „Oamenii satelor” – Patricia Toma”

  1. […] Mansarda Muzeului Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc va găzdui la finalul lunii ianuarie o expoziție de fotografie a sălăjencei Patricia Marina Toma Citeste mai mult […]

Leave a Comment