Trafic de droguri la Jibou

În data de 29 iunie, Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj, au efectuat cinci percheziții domiciliare, una în orașul Jibou și alte patru în orașul Ulmeni, județul Maramureș, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din cercetări a reieșit că în perioada decembrie 2022 – iunie 2023, persoanele bănuite s-ar fi ocupat cu procurarea de droguri…

Mai mult...

Mai puține nașteri și divorțuri

A fost publicat raportul principalilor indicatori economico-sociali la nivel de județ. Potrivit comunicatului de presă emis recent de Direcţia Judeţeană de Statistică, la majoritatea indicatorilor cuprinși în analiza Institutul Naţional de Statistică (INS), în luna aprilie, se observă o îmbunătățire la nivel de județ, față de aceeași perioadă a anului precedent. În continuare ne vom referi la cei mai reprezentativi indicatori prezenți în acest studiu. Numărul de salariaţi, la sfârşitul lunii aprilie a acestui an, a crescut cu 732 persoane (+1,4%) faţă de luna aprilie 2022 şi cu 31 persoane…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj – 30 Iunie

1946: se naşte la Porţ, Sebastian Sârcă – jurnalist, scriitor, directorul Fundaţiei Radio România şi a Editurii Casa Radio S-a întâmplat în 30 iunie 1861 – S-a născut Anton Arenski, compozitor, pianist şi dirijor rus (m.25.02.1906). 1893 – S-a născut germanul Walter Ulbricht, prim-secretar al Partidului Socialist Unit din Germania, în perioada 1950-1971, şi preşedinte al Consiliului de Stat al RDG, între anii 1960 şi 1973, el a dispus edificarea socialismului în ţara sa după modelul sovietic, promovând autonomia RDG în perioada Războiului rece (m.1.08.1973). 1909 – S-a născut Jean Rânzescu, regizor al teatrului de operă…

Mai mult...

Încep înscrierile pentru concursul de admitere la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Începând cu ziua de 30 iunie, până în 9 iulie 2023 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică) candidații care doresc să urmeze programele de studii universitare de licență organizate de Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pot depune cererea de înscriere la concurs. Cererea-tip se transmite, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, însoțită, după caz, de consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare. Recrutarea candidaților se realizează de structurile de resurse umane ale unităților teritoriale ale Inspectoratului…

Mai mult...

Formare și transformare prin programul Erasmus + la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei

Proiectele educaționale Erasmus+ au devenit o componentă importantă a educației și formării profesionale în Uniunea Europeană, oferind variate oportunități de mobilitate și cooperare, pentru îmbunătățirea competențelor profesionale, dar și personale, atât ale elevilor/ tinerilor cât și a cadrelor didactice. Deviza „Erasmus+, schimbă vieți și deschide minți!” este una potrivită cu obiectivele promovate de program și se adresează celor interesați de învățarea pe tot parcursul vieții. Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Șimleu Silvaniei, grație acreditării obținute în anul 2021, a avut posibilitatea, încă din acest an școlar, să realizeze o parte…

Mai mult...

Reținut de polițiști după ce a condus fără permis

Polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, un zălăuan în vârstă de 31 de ani. Acesta a fost depistat în trafic, în localitatea Solona, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest. A rezultat o concentrație alcoolică de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu toate acestea, șoferul în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Prin urmare, în data de 29 iunie, polițiștii l-au reținut pe acesta în…

Mai mult...

Vom avea un nou sens giratoriu în Zalău

Potrivit unui informări din cadrul Primăriei Zalău, încep lucrările de construcție a unui sens giratoriu, mai exact la intersecția străzilor Porolissum și Tudor Vladimirescu. Pe fondul demarării acestor lucrări, începând cu data de 3 iulie, șoferii vor trebui să folosească rute ocolitoare. Totodată, în această zonă vor fi impuse și restricții de circulație. Lucrările în cauză vor fi executate de SC Drum Construct SRL, în conformitate cu obiectivul  de  investiţii al proiectului ,,Modernizare DJ 191C: străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigradului și Cetății”. Realizarea acestui sens giratoriu este cuprinsă în…

Mai mult...

Zălăuancă bănuită că a furat un inel din aur

Polițiștii au identificat și cercetat o femeie din Zalău, în vârstă de 58 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de furt. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale o bănuiesc pe femeie că, la data de 23 iunie, ar fi furat un inel din aur de la o firmă din Zalău. Prejudiciul estimat la 1.020 de lei a fost recuperat și restituit proprietarului. Polițiștii continuă cercetările, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a zălăuancei în cauză.

Mai mult...

La o casă din Agrij se fura curent electric

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj și lucrători din cadrul Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord – Sucursala Zalău au desfășurat, în data de 29 iunie, o campanie comună cu caracter preventiv. Potrivit comunicatului de informare emis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj, prin această acțiune s-a urmărit combaterea furtului de energie electrică și de elemente din rețelele de distribuție la nivel de județ. Cu această ocazie s-a constatat că o casă din Agrij deținea o  improvizație la sistemul electric, care permitea ocolirea echipamentului de măsurare a consumului de…

Mai mult...

   Există o legătură între câștigul la loterie și divorț?

Loteria a captat de multă vreme imaginația oamenilor din întreaga lume, oferind atracția bogăției instantanee și posibilități de schimbare a vieții. Originile sale pot fi urmărite de secole, cu formele timpurii de loterie folosite pentru a finanța proiecte publice și pentru a strânge fonduri pentru cauze caritabile. Astăzi, loteriile continuă să prospere ca formă populară de jocuri de noroc, atrăgând milioane de jucători care joacă cu nerăbdare rotiri gratuite în speranța că vor prinde premiul cel mare. Atracția loteriei constă în simplitatea ei și în visul pe care îl reprezintă – o…

Mai mult...