La o casă din Agrij se fura curent electric

Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj și lucrători din cadrul Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord – Sucursala Zalău au desfășurat, în data de 29 iunie, o campanie comună cu caracter preventiv.

Potrivit comunicatului de informare emis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj, prin această acțiune s-a urmărit combaterea furtului de energie electrică și de elemente din rețelele de distribuție la nivel de județ. Cu această ocazie s-a constatat că o casă din Agrij deținea o  improvizație la sistemul electric, care permitea ocolirea echipamentului de măsurare a consumului de energie electrică.

Jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, conform art. 228, alin. 3, Cod Penal, respectiv „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, conform art. 92, alin. 2 din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123 din 2012.

Aceste documente vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor. Prejudiciul în cauză urmează să fie stabilit.

2 Thoughts to “La o casă din Agrij se fura curent electric”

  1. […] Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj și lucrători din cadrul Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord – Sucursala Zalău au desfășurat, în data de 29 iunie, o campanie comună cu caracter preventiv. Potrivit comunicatului de informare emis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj, prin această acțiune s-a urmărit combaterea furtului de energie electrică și de elemente din rețelele de distribuție la nivel de județ. Cu această ocazie s-a constatat că o casă din Agrij deținea o  improvizație la sistemul electric, care permitea ocolirea echipamentului de măsurare a consumului de… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Uite așa ajungi ministru de interne.

Leave a Comment