Un bărbat din Halmășd și-a dat foc. Sălăjeanul se află în stare gravă

A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD pentru a-l prelua pe bărbatul care a suferit arsuri pe toată suprafața corpului, starea sa fiind una deosebit de gravă, ne-au declarat reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj. Nu se știe deocamdată care este motivul oficial pentru care bărbatul și-a dat foc, dar incidentul petrecut sâmbătă după-amiază este considerat unul deosebit de grav. Conform acelorași surse, bărbatul a fost a fost transportat la un spital din județul Bihor, dar starea sa medicală este una foarte gravă. Contactat telefonic, un…

Mai mult...

Locuri de muncă 6.03.2022

*** SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ ZALĂU scoate la concurs pe periodă determinată, în conformitate cu prevederile Ordinului M.S. nr. 869/2015 cu completările și modificările ulterioare un post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea obstetrică-ginecologie, în cadrul secției Obstetrică-Ginecologie. Relații suplimentare se pot obține la serviciul RUNOS, telefon: 0260616920, interior 120. *** SC PROFIMOB SRL angajează: muncitori calificaţi şi necalificaţi; montatori mobilă. Relaţii la telefon 0733 414299. *** Socitatea Comercială ANGAJEAZĂ URGENT OPERATORI/STRUNGARI CNC. Relaţii la telefon 0744-886750. *** SC DRUM INSERV SRL ZALĂU cu sediul în Zalău,…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 6 martie

1992: se dezveleşte bustul lui Gheorghe Lazăr, în incinta Şcolii „Gheorghe Lazăr” din Zalău   S-a întâmplat în 6 martie 1475 – S-a născut Michelangelo Buonarroti, sculptor, pictor, arhitect şi poet italian, recunoscut ca cel mai de seamă artist renascentist (sculpturile: “Pieta”, “Moise”, “David”) (m.18.02.1564). 1619 – S-a născut eseistul şi dramaturgul francez Savinien de Cyrano de Bergerac (teatru: “Moartea Agripinei”, “Pedantul păcălit”) (m.28.07.1655). 1806 – S-a născut poeta britanică Elizabeth Barrett Browning (“Sonete portugheze”) (m.29.06.1861). 1853 – Are loc, la teatrul La Fenice din Veneţia, premiera mondială a operei „Traviata” de Giuseppe Verdi. Libretul este semnat de…

Mai mult...

Ce sunt aditivii alimentari

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, substanțele care sunt adăugate în alimente pentru a menține sau îmbunătăți siguranța, prospețimea, gustul, textura sau aspectul alimentelor sunt cunoscute ca aditivi alimentari. Timp de secole, aditivii alimentari au fost folosiți pentru conservarea alimentelor, de exemplu sarea (în carne, slănină sau pește uscat), zahăr (în marmeladă) sau dioxid de sulf (în vin). De-a lungul timpului, numeroși aditivi alimentari au fost dezvoltați pentru a satisface nevoile producției de alimente, deoarece fabricarea alimentelor pe scară largă este mult mai complexă decât producerea acestora acasă, la scară mică.…

Mai mult...