Fără victorie de două etape în play-out, SCM Zalău a reușit sâmbătă să obțină a treia victorie din partea a doua a campionatului, câștigând cu scorul de 3 – 1 pe terenul celor de la Progresul Șomcuta Mare. Zălăuanii au avut evoluții total diferite în cele două reprize, o primă repriză în care nu a imprersionat cu nimic și o parte secundă în care a controlat jocul, marcând de trei ori și având alte două ocazii mari de a înscrie. Oaspeții au marcat golul de onoare în minutele de prelungiri,…
Mai mult...Lună: aprilie 2022
Accident între localitățile Vârșolț și Hereclean. Două femei au ajuns la spital
Polițiștii din Șimleu Silvaniei au fost solicitați să intervină sâmbătă,30 aprilie, în jurul orei 15, la un eveniment….
Mai mult...Locuri de muncă 30.04.2022
*** S.C BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L ANGAJEAZĂ Asistent tehnic (Punct de lucru Dobrin). Curriculum vitae se poate transmite la adresa de email salaj@brantner.com; număr telefon contact 0360/100318; 0360/100305 sau la sediul societăţii în loc. Zalău, Strada Corneliu Coposu nr. 3, Parter. *** Magazin Sălăjean angajează distribuitor presă 1/2 normă (permis conducere cat. B). Relaţii la sediul redacţiei sau la telefon 0260 611364. *** Societate comercială angajează personal pentru călcat. Salariu motivant! Telefon 0744 607536
Mai mult...Fotografia zilei
Semănăm?
Mai mult...Calendar istoric al judeţului Sălaj – 30 Aprilie
1888: la iniţiativa lui Szikszai Lajos, Adunarea Generală a comitatului Sălaj aprobă construirea Spitalului din Zalău S-a întâmplat în 30 aprilie 1857 – S-a introdus la Bucureşti iluminatul public cu lămpi cu petrol lampant, capitala Ţării Româneşti fiind primul oraş din lume luminat astfel. 1858 – S-a născut Mina Minovici, medic legist, fondatorul şcolii româneşti de medicină judiciară; întemeietorul Institutului medico-legal şi al Serviciului antropometric din Bucureşti (m.25.04.1933). 1883 – A murit pictorul impresionist francez Edouard Manet („Dejunul pe iarbă”, „Olympia”) (n.23.01.1832). 1896 – Apare Legea învăţământului primar şi normal-primar şi se înfiinţează „Casa Şcoalelor”, instituţie ce…
Mai mult...Bancul zilei
Doi ardeleni și un negru in tren: – Bre… da tu nu eşti de aici. – Da, tatăl meu este din Africa, dar mama mea este de aici. – Păi cum? – Păi tata a fost odată pe aici și a văzut-o pe mama și a inceput să alerge dupa ea și a alergat și a alergat și a alergat…și asa m-am nascut eu! După vreo 5 minute ardelenii aveau o nelămurire: – Mai dar stii ce ne intrebăm noi ? – O fi prins-o pe maică-ta?
Mai mult...O familie de sălăjeni cultivă „leguma regală”. Sparanghelul de la Gâlgău Almașului ajunge inclusiv în Cluj
Familia Mureșan din Gâlgău Almașului cultivă sparanghel pe o suprafață de aproximativ 50 de ari. O parte din producție ajunge inclusiv la restaurante din județul Cluj. Cornelia Mureșan ne-a explicat că leguma este tot mai apreciată inclusiv în Sălaj, în special în zona orașului Șimleu Silvaniei. Cornelia și Dorin Mureșan au muncit ani în Germania, dar au ales să revină în țară în 2012. S-au apucat de agricultură. Cultivă legume și cresc animale. Sălăjenii dețin aproximativ 500 de oi, iar afacerea cu sparanghel se dezvoltă de la an la an.…
Mai mult...Două tinere, prinse la furat de haine într-un magazin din Zalău
Două tinere cu vârsta de 30 respectiv 32 de ani, ambele din comuna Hereclean, au fost prinse astăzi, 29 aprilie
Mai mult...Mobilierul şcolar: siguranţa în utilizare îndelungată
Cu o experienţă vastă de peste 20 de ani în crearea mobilierului şcolar şi a celui de birou, Distinct Mob SRL oferă soluţii ideale de dotare a spaţiilor de birouri autohtone. În crearea mobilierului office, compania are in vedere calitatea superioară a materialelor şi a montajului, siguranţa în utilizare îndelungată şi bineînţeles preţul de achiziţie, adaptat la situaţia economică actuală. Cu o experienţă vastă de peste 20 de ani în crearea mobilierului şcolar şi a celui de birou, Distinct Mob SRL oferă soluţii ideale de dotare a spaţiilor de birouri…
Mai mult...Poziție deschisă de Sr. IT Applications Developer la TenarisSilcotub. Ești un C# .NET Developer plin de idei, dar și tehnic?
TenarisSilcotub, leader global în fabricarea de produse tubulare, caută colegi noi pentru departamentul IT Development Web & Mobile în locațiile din Zalău, Cluj-Napoca, dar și din alte regiuni. Crezi că te-ai potrivi în echipă? Dacă îți place să programezi și să creezi noi aplicații web și mobile, la TenarisSilcotub ai oportunitatea de a face ceea ce îți place și de a avea un impact în modelarea aplicațiilor noastre industriale. Vei lucra într-o echipă globală, prin urmare engleza este necesară, precum și experiență solidă în proiecte de programare și creare de…
Mai mult...RAFTUL CU CARTE: Regele lumii * Ezoterismul lui Dante
autor: Rene Guenon Există un „Rege al lumii”? Este el un „Rege al tuturor regilor”? Și dacă da, unde se află și cum putem ajunge la el? Asemenea întrebări pot să apară într-o minte modernă, obișnuită cu evaluări cantitative, însă ceea ce René Guénon a vrut să transmită în studiul sau omonim este, de fapt: „Cum și în ce formă, prin cine și prin ce acționează Principiul (Dumnezeu) în manifestarea universală, în lume”. Regele lumii abundă în trimiteri la Ezoterismul lui Dante, autor în opera căruia Guénon a deslușit mai…
Mai mult...Accident pe strada Gheorghe Doja din Zalău
Un accident de circulație, soldat din fericire doar cu pagube materiale, a avut loc în urmă cu puțin timp pe strada Gheorghe
Mai mult...Finanțele la început de an
Alexandru Tamba Conform Ziarului Financiar, deficitul bugetar în luna martie 2022 a crescut cu 65% față de lunile ianuarie-februarie 2022. Deasemenea, publicația ne prezintă situația financiară pe trimestrul I a anului 2022 comparativ cu trimestrul I al anului 2021, sursa fiind Ministerul Finanțelor. Ce se constată? Veniturile au crescut cu 21%, în timp ce cheltuielile au crescut cu 19%. Ai zice că situația este bună, însă nu este chiar așa. Dacă ne uităm pe structura veniturilor și a cheltuielilor, putem trage unele concluzii: – profitul companiilor a scăzut puternic în…
Mai mult...Ziua veteranilor. Amintiri din războiul mondial
La 29 aprilie românii își sărbătoresc veteranii de război. Ziua aceasta nu a fost aleasă întâmplător: este ziua în care, în anul 1902, regele Carol I, prin Înalt Decret Regal, instituia titlul de Veteran de Război, pentru foştii luptători participanţi la Războiul de Independenţă din anii 1877- 1878. În anii comunismului, din raţiuni politice, veteranii de război erau sărbătoriţi în data de 9 mai, în același timp cu „Ziua Independenţei de Stat a României” și cu „Ziua Victoriei asupra fascismului”, iar după revoluţia din decembrie 1989, până în anul 2007,…
Mai mult...