Cum să îți protejezi site-ul pe perioada vacanței de Revelion?

Perioada Revelionului și al sărbătorilor de iarnă este absolut fascinantă, dar nu doar pentru oamenii de rând, cât și pentru delicvenții din sfera infracțiunilor cibernetice, care, anume în acest interval de timp, își manifestă interesul sporit pentru a găsi breșe în funcționarea unui site și a-l sparge. Conform statisticile internaționale, de exemplu, în America, circa 71% dintre respondenți spun că așteaptă ca în această perioadă să le fie compromise datele cu caracter personal utilizate în mediul online. Acest lucru se datorează, prioritar, slăbirii măsurilor de securitate online. Cum să îți…

Mai mult...

Noutăţi filatelice: Nuduri din pictura românească

Romfilatelia continuă seria de emisiuni dedicate picturii românești introducând în circulație emisiunea de mărci poștale intitulată Nuduri în pictura românească, în care sunt ilustrate opere de acest gen aparținând lui Theodor Pallady. Theodor Pallady (1871-1956) a studiat inițial ingineria la Politehnica din Dresda, dar, îndemnat și încurajat de cei care i-au recunoscut talentul, s-a îndreptat curând spre artă. A studiat, a lucrat și a expus mult la Paris, întorcându-se în țară în 1904. În pictura sa, influențată de simbolism, nudurile ocupă un loc aparte. Artistul ocolește contrastele violente de umbre…

Mai mult...

Zalăul, Ziua Națională a României și îndemnul la unitate

Este Ziua Națională a României, iar la Zalău este frig. A fost o dimineață pustie, oamenii sunt puțini pe stradă și par obosiți. Văd câțiva bătrâni care intră în farmacia de lângă spital. E trecut de ora 10 și vreau să ajung la manifestările care marchează Ziua Națională a României. Mi-am lăsat copilul acasă, e răcit. Sunt singur și mă îndrept spre centru. Zăresc câțiva adolescenți pregătiți să înfulece shaorma. Unul fuma, altul ținea în mână un steguleț, tricolorul. Voiau să ajungă în centru, probabil. Îmi este frig și îmi…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 1 decembrie

1918: sălăjeanul Gheorghe Pop de Băseşti deschide lucrările Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia S-a întâmplat în 1 decembrie 1743 – S-a născut chimistul şi mineralogul german Martin Heinrich Klaproth, fondatorul chimiei anorganice (m.01.01.1817). 1761 – S–a născut Marie Tussaud, fondatoarea franceză a „Muzeului figurilor de ceară” din Londra (m.16.04.1850). 1800 – Oraşul Washington, fondat în anul 1791, a devenit capitala Statelor Unite ale Americii. 1848 – Urcarea pe tron a lui Franz Joseph I de Habsurg, împărat al Austriei (1848-1916) şi rege al Ungariei din 1867. CALENDAR CREŞTIN: • Ortodox: Sf. prooroc Naum; Cuv. Filaret Milostivul…

Mai mult...

Ziua Națională a României, fasolea și hiribele din Cizer

Parcă prea mult se vorbește de fasole în preajma acestei zile. Din păcate, mulți asociază Ziua Națională a României doar cu porțiile de fasole cu ciolan și cu baia de mulțime. Poate că această zi ar trebui să însemne și întoarcerea la simplitate, la originile noastre, la cei care au luptat pentru noi. Voiam să vorbesc cu cineva despre tradițiile culinare. Am aflat că nu există o tradiție culinară specifică acestei zile, iar faptul că ani de zile a fost servită fasolea cu ciolan pe 1 Decembrie, nu a fost…

Mai mult...