Sezonul protestelor

Apropierea alegerilor a reprezentat dintotdeuna un prilej pentru lucrătorii din sistemul bugetar să îşi strige numulţumirile. Înainte de orice scrutin, salariaţii din Sănătate, din administraţie şi din învăţământ anunţă cu surle şi trâmbiţe că le-a ajuns cuţitul la os, se plâng de cât de greu le este la serviciu în condiţiile în care sunt remuneraţi cu lefuri de mizerie. Înainte de scrutinul pentru locale, funcţionarii din administraţia publică urlau cât îi ţinea gura că vor boicota alegerile dacă nu se elimină discrepanţele salariale. Nu au făcut-o. Ba chiar au bătut…

Mai mult...

Sălăjenii vor putea descărca de pe internet formularele de care au nevoie pentru instituţiile publice

Toate informațiile şi modelele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice vor fi publicate din oficiu, în format electronic, pe edirect.e-guvernare.ro – punctul de contact unic electronic (PCUe), începând de marți, 4 octombrie. Ministerele și agențiile subordonate acestora au ca termen finalul anului 2016 pentru publicarea tuturor informațiilor în portal. Guvernul a lansat un nou portal unde se vor găsi și vor putea fi descărcate toate informaţiile şi modelele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice, se arată într-un comunicat de presă al Executivului. De asemenea, vor fi…

Mai mult...

Viitorul s-a impus pe terenul rivalei Atletic Zalău

Derby-ul etapei a II-a din cadrul fazei judeţene a Campionatului Naţional rezervat juniorilor D s-a desfăşurat la Crasna, unde Atletic Zalău a primit vizita principalei rivale, Viitorul Zalău. La capătul unui meci disputat, Viitorul s-a impus la limită, cu scorul de 1 – 0. În cadrul primei etape, ambele echipe s-au impus fără emoţii. Viitorul a dispus cu scorul de 12 – 0 de Voinţa Horoatu Crasnei, iar Atletic a câştigat cu scorul de 5 – 0 pe terenul celor de la Sportul Şimleu Silvaniei. În urma rezultatului înregistrat vineri,…

Mai mult...

Consiliul Judeţean Sălaj a premiat olimpicii

Elevii care au obţinut rezultate deosebite la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor în anul şcolar 2015-2016, dar şi profesorii care i-au pregătit au fost premiaţi miercuri, 5 octombrie, în cadrul Galei Olimpicilor. Evenimentul a fost gătduit de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi a marcat Ziua Internaţională a Educaţiei. Pentru a-i răsplăti pe olimpici şi pe cadre didactice, Consiliul Judeţean Sălaj a alocat 36.500 de lei, sumele acordate fiind cuprinse între 100 şi 500 de lei. Premiile au fost înmânate celor 45 de elevi de gimnaziu, 53 de liceeni şi…

Mai mult...

Gheorghe Tadici vorbeşte despre schimbarea selecţionerului: „Antrenorii români sunt persiflaţi. Mă refer la cei din generaţia tânără”

La scurt timp după ce a înregistrat cu naţionala ţării noastre cea mai slabă clasare din istorie la Jocurile Olimpice, suedezul Tomas Ryde a părăsit echipa naţională, motivând că vrea să se dedice în totalitate mediului de afaceri. Mai precis, Ryde, care a câştigat anul trecut bronzul mondial cu echipa naţională, a publicat pe blogul său personal că îşi doreşte să se implice mai mult în conducerea firmei de consultanţă pe care o deţine în Suedia. Soluţia Federaţiei Române de Handbal este tot un antrenor străin, în ciuda faptului că…

Mai mult...

Lectura a primit o şansă, de Ziua Educaţiei: elevii din Jibou au vizitat Biblioteca Orăşenească

Ziua Mondială a Educaţiei a reprezentat un bun prilej pentru câţiva profesori din Jibou de a le reaminti elevilor,necesitatea, dar şi frumuseţea cititului, indiferent despre genul pe care cărţile tipărite îl aduc în librării şi biblioteci. Elevii de la Liceul Tehnologic „Octavian Goga”, din clasele a IX-a A (diriginte prof. Maria Poenar) şi a IX-a C (diriginte prof. Gabriela Baboş) au vizitat, având ca „ghid” pe profesorul Ana Kulcsár, Biblioteca orăşenească din Jibou. Elevii au răsfoit cărţile, au ales câteva titluri preferate şi au socializat „pe viu”, lăsând pentru câteva ore telefoanele deoparte.  Profesorii le-au reamintit elevilor…

Mai mult...

Înmatriculările la Registrul Comerţului Sălaj păstrează un ritm constant        

Oficiul Național al Registrului Comerțului a publicat situațiile statistice pentru luna august 2016, întocmite după criterii de interes public, în baza datelor din registrul comerțului central computerizat, situaţie existentă în 31 august 2016. Înmatriculările la Oficiul Registrul Comerţului arată faptul că activitatea comercială în primele opt luni ale acestui an a cunoscut o uşoară revigorare în judeţ, pe linia Persoanelor Fizice Autorizate (PFA) dar şi a Societăţilor cu Răspundere Limitată (SRL). Din statisticile oferite de Registrul Comerţului rezultă faptul că judeţul Sălaj se situează, în privinţa înfiinţării de noi entităţi…

Mai mult...

Sediile secundare trebuie declarate la Finanțe în 30 de zile de la înfiinţare

Contribuabilii au obligaţia să declare la Finanţe sediile secundare în termen de 30 de zile de la înfiinţarea acestora. Acelaşi termen trebuie respectat şi pentru filialele şi sediile secundare înfiinţate în străinătate. Prin sediu secundar se înţelege un loc prin care se desfăşoară integral sau parţial activitatea contribuabilului/plătitorului, cum ar fi: birou, magazin, atelier, depozit şi altele asemenea. Prin sediu secundar se înţelege şi un şantier de construcţii, un proiect de construcţie, ansamblu sau montaj ori activităţi de supervizare legate de acestea, numai dacă şantierul, proiectul sau activităţile durează mai…

Mai mult...

Recital de orgă la Biserica Reformată din cartierul Dumbrava

Tânărul muzician Paul-Alexandru Cristian va susţine vineri, 7 octombrie, de la ora 18, la Biserica Reformată din cartierul Dumbrava, un recital de orgă. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Artelor Muza Fest 2016, organizat de către Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj. Născut la Braşov, în 1976, într-o familie de muzicieni, Paul-Alexandru Cristian a studiat pianul şi a debutat ca solist cu orchestra simfonică a Filarmonicii Braşov, la vârsta de 12 ani. A participat la cursuri de măiestrie artistică pentru orgă cu profesorii…

Mai mult...

Andrei Codrescu a lansat la Zalău volumul de poezii “Arta uitării – The art of forgetting”

Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj a găzduit, marţi seara, o lansare de carte de poezii, un eveniment desfăşurat în faţa unei săli pline – protagonist fiind poetul, publicistul şi eseistul Andrei Codrescu. Poetul a venit special la Zalău din Statele Unite pentru a lansa ultimul său volum de poezii “The art af forgetting” – “Arta Uitării”. Organizatorul evenimentului – Daniel Săuca, directorul centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj a ţinut să-i mulţumească poetului Andrei Codrescu pentru prezenţa sa la Zalău, menţionând faptul că lansarea volumului…

Mai mult...

Update: Mutări şoc în conducerea echipei FC Zalău

Deşi evoluează de opt ani în Liga a III-a, neavând stabilit nici în acest sezon ca obiectiv promovarea în eşalonul secund, FC Zalău îşi întregeşte conducerea. Astfel, alături de preşedintele Ioan Morar, de directorul executiv Gabriel Magdaş şi de directorul de competiţii Paul Georgescu, în conducerea clubului vor mai fi cooptaţi fostul arbitru Robert Goie, care va ocupa funcţia de secretar şi observatorul Doru Matei. Goie şi-a început activitatea de miercuri după-amiaza, în timp ce Doru Matei va începe munca la clubul zălăuan doar din luna ianuarie a anului viitor.…

Mai mult...

Sălăjenii sunt în coada clasamentului “Consumatori de Facebook”

  Numărul utilizatorilor celei mai mari reţele de socializare – Facebook a crescut simţitor în ultimii ani, în timp ce vârsta celor care decid să îşi facă un cont pe această reţea, a scăzut. La nivel naţional, comparativ cu începutul anului 2016, cifra utilizatorilor Facebook consemnată în 30 septembrie este cu 4,76 la sută mai mare, conform Facebrands.ro. Potrivit statisticii, în perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, numărul paginilor românești de Facebook a crescut cu 27 la sută de la 29.618 până la 37.635. De asemenea, în același interval, au…

Mai mult...

Copil accidentat în Surduc

Un minor a fost accidentat uşor, miercuri, 4 octombrie, în Surduc, în timp ce încerca să traverseze şoseaua care trece prin comună. Minorul a fost acroşat de un autoturism condus de un tânăr din Brîglez, pe Drumul Judeţean 108B. Minorul, în vârstă de 4 ani, a traversat drumul în fugă, conducătorul auto fiind în imposibilitatea de a-l evita. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În urma accidentului, copilul a suferit leziuni uşoare.  Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a…

Mai mult...

După ce a devenit mamă adoptivă, o bucureşteancă este ”zâna bună” din viaţa orfanilor de la Cehu Silvaniei

Din dragoste pentru copiii instituţionalizaţi, Cristina Balaban, o economistă de 37 de ani din Bucureşti, a creat un ONG prin intermediul căruia se dedică trup şi suflet ajutorării micuţilor năpăstuiţi de soartă. Pentru cei 126 de copii orfani sau abandonaţi care cresc la Centrul Social Multifuncţional de la Cehu Silvaniei, din judeţul Sălaj, bucureşteanca Cristina Balaban este întruchiparea Zânei Bune. De şase ani, femeia face tot ce îi stă în putinţă din dorinţa de a le face copilăria mai frumoasă celor singuri pe lume. În 2010, Cristina, care este căsătorită…

Mai mult...