Trei zălăuani, prezenţi la stagiul de iarnă al Federaţiei Române de Karate Kyokushin

Federaţia Română de Karate Kyokushin a organizat săptămâna trecută stagiul de iarnă pentru antrenorii, instructorii şi sportivii cu experienţă cluburilor afiliate, eveniment ce a avut loc la Oradea. La stagiu au fost prezenţi şi trei zălăuani, Cristian Bolduţ, Tiberiu Isa şi Cristian Culda, sportivi ce reprezintă Clubul Vidalis. Stagiul a fost condus de bulgarii Valeri Dimitrov şi Dimitar Trampov, ambii cu 5 Dan, două nume „cu greutate” în lumea kyokushin-ului, Dimitrov având 19 titluri europene cucerite şi trei mondiale.
„Stagiul a fost cu specific de luptă, fiind prezenţi peste 150 de participanţi. S-a impus o anumită experienţă pentru a putea participa, dar şi o limită de vârstă, juniorii neavând drept de participare. A fost o experienţă foarte frumoasă, fiindcă am avut multe de învăţat de la cei doi antrenori care au condus stagiul. Este ceva special să ai posibilitatea să lupţi împotriva unor astfel de personalităţi. A fost o atmosferă foarte frumoasă, chiar dacă ne-am luptat şi între noi, iar unele meciuri au fost mai tari, totul s-a desfăşurat într-un spirit de prietenie şi de învăţare reciprocă. A fost obositor, dar cel mai mult ne bucurăm că prin astfel de acţiuni putem progresa”, ne-a declarat antrenorul Cristian Bolduţ.
Prima competiţie imporetantă din acest an pentru sportivii zălăuani este Campionatul European de Karate Kyokushin din Georgia, programat la finalul lunii aprilie.

Leave a Comment