După ce au vândut cannabis în Sălaj şi Maramureş, traficanţii de droguri sunt lăsaţi în libertate

Nouă tineri din judeţele Sălaj şi Maramureş, trimişi în judecată pentru trafic şi consum de droguri de risc, după ce au fost prinşi de procurori, la începutul acestui an, încercând să vândă droguri în municipiul Baia Mare, au fost condamnaţi de magistraţii sălăjeni la închisoare… cu suspendare. În aceeaşi sentinţă, instanţa a decis să reţină sumele obţinute de inculpaţi pe drogurile tranzacţionate.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Sălaj în data de 6 aprilie anul curent, nouă inculpaţi fiind trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri. Judecătorii s-au pronunţat în acest caz la în urmă cu câteva zile.
Potrivit soluţiei date de judecătorii Tribunalului Sălaj, toţi inculpaţii au primit condamnări la închisoare cu suspendare. Astfel, Liviu Sebastian M., din judeţul Sălaj, a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de cumpărare sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată. Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani şi confiscarea specială de la inculpat a sumei de 20.000 de lei, obţinută din săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.
Claudiu Venus H., din Sălaj, a fost condamnat la 2 ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată. S-a dispus suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de încercare de 5 ani, precum şi confiscarea specială de la inculpat a sumei de 25.000 de lei.
Paul Bogdan Ionuţ S., din Maramureş, a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi de cumpărare sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată. În acest caz, instanţa a dispus confiscarea de la acesta a cantităţii de 7,7 grame cannabis, care în prezent se află în custodia Camerei de Corpuri Delicte din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi a sumei de 6.000 de lei, obţinută din săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.
Inculpatul George Sorin H. a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, dar instanţa a decis suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani. S-a dispus, totodată, confiscarea sumei de 1.120 de lei obţinută de acesta prin traficul de droguri.
Traian Marius R., din localitatea Someş Odorhei, are o pedeapsă de 1 an şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi de cumpărare sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată. S-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi şase luni. De la acesta, urmează a fi confiscată suma de 2.050 de lei.
Sălăjeanul Iulian Vasile B., tot din Someş Odorhei, a fost condamnat la 1 an şi trei luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi de cumpărare sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată. S-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi şase luni, urmând a fi confiscată suma de 1.330 de lei, obţinută din săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.
Robert S., din Someş Odorhei, a fost condamnat de instanţă la nouă luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată. Judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 3 ani, precum şi reţinerea sumei de 800 de lei, obţinută prin vânzarea drogurilor.
Ioana Diana A. şi Raluca Dorina K., ambele sălăjence, au fost condamnate fiecare la câte şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, şi pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept, în formă continuată. S-a dispus în cazul acestora suspendarea executării pedepsei pe durata unor termene de încercare de câte 3 ani.
Pe lângă acestea, judecătorii tribunalului Sălaj au dispus confiscarea bunurilor care au fost folosite în orice mod la săvârşirea infracţiunilor menţionate anterior, respectiv trei telefoane mobile ale inculpaţilor.
Tot în acest dosar, instanţa a respins cererea inculpatului Claudiu Venus H., din Sălaj, în ce priveşte soluţionarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, în formă continuată, constatând că probele administrate în cursul urmăririi penale nu sunt suficiente pentru a stabili că fapta există. În cauză, instanţa a dispus deschiderea unui nou dosar, cu citarea inculpatului, precum şi a părţii civile Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj.
Sentinţa dată în acest caz este cu drept de apel, în termen de 10 zile de la pronunţare.

Traficanţii, prinşi în acţiune

Reamintim că reţeaua de traficanţi de droguri a fost destructurată la finele lunii februarie a anului în curs, când cinci tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, din judeţele Sălaj şi Maramureş, au fost prinşi în flagrant şi reţinuţi de către lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sălaj, cu sprijinul lucrătorilor din Maramureş, ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Cluj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj şi ai Serviciilor Judeţene de Informaţii şi Protecţie Internă Sălaj şi Maramureş, sub coordonarea procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj, Dan Buduşan, în timp ce inculpaţii au comercializat unei persoane un număr de zece bucăţi cannabis, pe o stradă din Baia Mare.
În urma activităţilor informativ-operative desfăşurate de către lucrătorii SCCO Salaj s-a stabilit faptul că, de la începutul anului trecut, pe raza judeţului nostru s-a constituit o reţea implicată în traficul şi consumul drogurilor de risc. De atunci şi până în februarie anul curent, R.T.M. a valorificat împreună cu S.R. şi B.I.V., toţi din Someş Odorhei, droguri de risc, respectiv cannabis unor tineri de pe raza localităţii şi în oraşul Jibou, pentru sume cuprinse între 50 şi 70 de lei. Aceste droguri erau achiziţionate, în prealabil, de către aceşti tineri de pe raza municipiului Baia Mare, judeţul Maramureş, drogurile fiind consumate în diferite cluburi şi localuri de noapte din cele două localităţi sălăjene. De asemenea, în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate, s-a stabilit că S.B.P.I. în vârstă de 23 de ani, împreună cu H.G.S., în vârstă de 24 de ani, au valorificat droguri de risc, respectiv cannabis şi rezină de cannabis unor tineri de pe raza municipiului Baia Mare, tot pentru sume cuprinse între 50 şi 70 de lei. Totodată, din materialul probatoriu administrat rezulta faptul că toţi cei cinci tineri achiziţionau droguri de risc şi pentru consumul propriu, ulterior că în acest dosar mai sunt implicate şi alte persoane.

4 Thoughts to “După ce au vândut cannabis în Sălaj şi Maramureş, traficanţii de droguri sunt lăsaţi în libertate”

  1. ADI

    mare branza, au vandut canabis, un fel de floci cu dero. in vest daca esti prins ca vinzi canabis tii se da amenda, abia la a 3-a fapta iti da un maxim de 3 luni cu suspendare, dar in tzara asta de cacat incuiata la cap ca si idioata care a scris articolul nu ai la ce sa te astepti mai mult

  2. Anonim

    marlanule de la 7;26 as vrea sa ai copii care sa fie consumatori si pe urma sa vad daca mai vb.

  3. rompez

    Vorba anonimului cocalar!Drogurile sunt foarte periculoase!Nu vreau sa te blestem si sa iti doresc sa fii dependent nici macar de „floci cu dero„!Degeaba te lauzi tu ce este in occident!

  4. Anonim

    În primul rând ceea ce aveau ei nu sunt „droguri de mare risc”, doar legile noastre fac asemenea încurcături și referitor la legislația din alte țări, ei bine nu dau exemplul Olandei, ci doar al Spaniei, Marii Britanii, sau al Franței, unde se tratează cancerul cu cânepa. La noi se fac dosare penale babelor de la sate că au în grădină, http://www.youtube.com/watch?v=Ouj6ot-xaQg.
    În al doilea rând cannabisul nu dă dependență, mai degrabă alcoolul.

Leave a Comment