Dosar penal pentru o şoferiţă băută

O tânără, în vârstă de 25 de ani, s-a ales în cursul zilei de 28 decembrie 2013 cu dosar penal. Asta din cauza faptului că, deşi consumase băuturi alcoolice a avut tupeul să conducă pe drumurile publice un autoturism.
Potrivit unor informaţii furnizate de Tincuţa Dumuţa purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Sălaj în data de 28 decembrie 2013, în jurului orei 4,00 poliţiştii din Hida, aflaţi în serviciul de patrulare, au depistat pe DN 1G, în localitatea Gîlgăul Almaşului, un autoturism ce intrase în şanţul din partea stângă a drumului, fiind avariat uşor. Poliţiştii au identificat ocupanţii din autoturism şi au testat-o cu aparatul alcooltest pe conducătoarea auto R. Carmen, 25 ani, din Cheud. În urma testării s-a constatat că tânăra avea o îmbibaţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânăra şoferiţă a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Jibou, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Alte articole

5 Thoughts to “Dosar penal pentru o şoferiţă băută”

 1. Marin

  Din articol reiese ca tanara avea o imbibatie de 0,59 mg(miligrame inteleg eu),iar apoi a fost dusa la spitalul orasenesc Jibou pentru recoltarea probelor biologice de sange. Cum se face ca politia a intocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l (grame) alcool pur în sânge. Ceva nu se potriveste in articolul dvs,confundati gramele cu miligramele si spuneti ca 0,58 este mai mare dacat 0,8. CIUDAT

 2. Anonim

  Ca de obicei is in plop

 3. posibil raspuns

  E o diferenta intre concentratia de alcool IN AERUL EXPIRAT versus imbibatie alcoolica IN SANGE . Evident , in sange e mai mare .

  1. Marin

   Da ,asta o stiu f bine, dar de unde stie “nenea” politistul ca,concentratia de alcool din sange depaseste 0,8g.

   1. balan

    Vorbesti sa te afli in treaba, in sange in genere alcoolemia este dubla fata de cea in aerul expirat,deci e clar ca o alcolemie de 0,56 va depasii lejer 0,8 in sange! Pacat de ea fata bolunda ca sa pornit la drum asa si acum a sta pe tusa o lunga bucata de vreme!

Leave a Comment