Noutăți filatelice: Design 50

Romfilatelia a introdus în circulație emisiunea de mărci poștale Design 50, pentru a marca jubileul înființării sistemului de învățământ superior de design în România. „Designul a devenit cel mai puternic mijloc prin care omul își formează instrumentele și mediul (și prin extensie, societatea și pe el însuși)”. Victor Papanek – „Design pentru lumea reală” În anul 1969 se înființează la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București secția de FORME INDUSTRIALE, sau ESTETICA FORMELOR INDUSTRIALE, care pregătea specialiști în domeniul designului, ca suport pentru o strategie economică, ce presupunea…

Mai mult...

În atenția celor care doresc reducerea perioadei de suspendare a permisului

Conducătorii auto care doresc reducerea perioadei de suspendare, comunicarea istoricului privind sancţiunile la regimul circulaţiei rutiere pe drumurile publice, păstrarea permisului de conducere eliberat de o autoritate străină până la expirarea termenului de suspendare, precum şi restituirea permisului de conducere la expirarea perioadei de suspendare, pot completa cererile ale căror modele le găsiți în articol.

Mai mult...

Locuri de muncă 20.03.2020

locuri de munca salaj

*** COMPANIA E.ON Asist Complet S.A. angajează: RESPONSABIL VERIFICĂRI TEHNICE PERIODICE în Zalău. Te invităm să ne trimiți CV-ul până la data de 15.04.2020, la adresa de e-mail: ionela.muresan@eon-asistcomplet.ro. Persoană de contact: Ionela Mureşan, tel. 021-79 47 913 sau 0749-282 454 *** CENTO TRANS angajează conducători auto, categoria D, cu domiciliul în zonele: Şamşud, Valea Pomilor, Ilişua, Lompirt, Şărmăşag, Bobota, Derşida. Relaţii suplimentare la 0749149019. *** Căutăm menajeră. Oferim contract de muncă şi condiţii deosebit de atractive. Telefon: 0260 /661945 (între orele 10:00 -15:00).  

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj – 20 Martie

1887: se naşte, la Miluan, Iulian Andrei Domşa – jurist, senator, primul primar român al Zalăului, prefect de Sălaj CALENDAR CREŞTIN: • Ortodox:  Cuvioşii mucenici ucişi în Mănăstirea Sf. Sava cel Sfinţit; Cuv. Nichita Mărturisitorul • Greco-catolic: Ss. cuvioşi martiri ucişi în mănăstirea Sf. Sava († 796) • Reformat: Koppany, Klaudia, Mor • Romano-catolic: Sf. Claudia, fecioară

Mai mult...

Un bărbat din Camăr a mințit autoritățile și s-a ales cu dosar penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei efectuează cercetări într-un dosar de fals în declarații, dată fiind începerea urmării penale împotriva unui bărbat care a mințit autoritățile. Concret, un bărbat din Camăr, a apelat săptămâna trecută, Ambulanța prin 112 solicitând asistență medicală pentru un episod de tuse seacă (provocată de răceală).

Mai mult...

Primăria Șamșud: “Nu putem asfalta în Valea Pomilor până nu finalizăm lucrările de canalizare”

Două familii din satul Valea Pomilor, comuna Șamșud, au semnalat faptul că pe o stradă din sat, drumul este neasfaltat și, mai ales pe timp de ploaie, pe stradă se formează noroi iar accesul în gospodării se face cu dificultate. Oamenii au împrăștiat, în urmă cu două săptămâni, baloți de paie pe drum.

Mai mult...

Totul despre noul coronavirus: care sunt/nu sunt riscurile de transmitere, cum folosim masca, reguli obligatorii

Coronavirusurile fac parte dintr-o familie numeroasă de viruşi, găsiţi atât la animale cât şi la oameni. Acest tip de virus infectează omul, cauzând diverse boli, de la răceală comună la boli respiratorii severe, precum Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) şi Sindromul Respirator Acut Sever (SARS) Noul coronavirus (CoV) este o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost identificată anterior la om.

Mai mult...