Amendă pentru o adolescentă care nu a respectat izolarea la domiciliu

O adolescentă de 18 ani a fost sancționată de polițiști pentru că a ieșit din locuință, deși era izolată la domiciliu. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj, la data de 15 martie, adolescenta din Jibou s-a întors din Germania și a intrat în izolare la domiciliu. Vineri, 20 martie, în jurul orei 16, o patrula mixtă formată din doi polițiști și un jandarm au identificat-o pe aceasta în autoturismul personal, pe strada din fața imobilului. În momentul identificării autoturismul era cu motorul pornit.  Față de tânără, polițiștii au luat masura sanctionării contravenționale cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform ordonanței militare nr.1/2020. Pe această cale CJSU Sălaj reamintește că toți cei care nu respectă măsurile și prevederile impuse de autorități riscă să fie sancționați sau pe numele acestora să fie întocmite chiar dosare penale. În continuare, polițiștii și jandarmii vor face controale inopinate la toate persoanele aflate în izolare la domiciliu, precum și la cele aflate în carantină.
”Sancțiunea aplicată de polițiști în acest caz respectă prevederile ordonanței militare nr. 1/2020. Potrivit acesteia, cei care nu respectă măsurile impuse ca urmare a decretului privind starea de urgență riscă: amenzi cuprinse între 100 și 5.000 de lei dacă sunt persoane fizice, respectiv de la 1.000 lei la 70.000 lei, dacă sunt persoane juridice. Aici vorbim de sancțiuni aplicate de poliție. Pe de altă parte, inspectorii sanitari pot aplica și ei amenzi, cuantumul acestora fiind mult mai mare (de până la 20.000 de lei). Nerespectarea normelor de carantină și/sau izolare la domiciliu poate duce și la pedepse mai drastice – dosare penale și pedepse cu închisoarea”, se arată în informarea CJSU Sălaj.

3 Thoughts to “Amendă pentru o adolescentă care nu a respectat izolarea la domiciliu”

  1. Anonim

    in Romanasi sint niste femei de etnie rroma care trebuiau sa stea la domiciliu dar ele umbla pe strazi si chiar prin Zalau si Simleu dar militianul de la postul de politie impreuna cu primaria nu fac nimic ,a defapt au facut s-au inchis inautru si s-au izolat ei si bine mersi salariile le merg dar ei sint in izolare curata nesimtire PENTRU CA POT. Oare si la viitoarele alegeri tot izolati o sa stea?

    1. Anonim

      un cartus in picior pt. cei care nu respecta legea.

Leave a Comment