Se decretează stare de urgență!

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat stare de urgenţă începând de luni. „Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a spus şeful statului după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţii de către membrii Cabinetului Orban III.

Mai mult...

Prima bancă din România care amână plata ratelor

amanare plata rate

Reprezentanţii Băncii Transilvania şi-au anunţat clienţii care deţin carduri de credit că extind perioada de graţie a plăţii aferente acestora. Aceştia au comunicat într-un mesaj transmis clienţilor următoarele: „Dorim să te scutim de drumuri la bancă şi extindem perioada de graţie la cardul tău până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligaţie de plată în lunile martie şi aprilie. Prima obligaţie de plată o vei avea între 1 şi 25 mai, aşa cum vei regăsi informaţiile în extrasul de cont.” Reprezentaţii Băncii Transilvania au declarat că vor reveni cu…

Mai mult...

În Sălaj NU SUNT cazuri confirmate de coronavirus!

În județul Sălaj sunt 68 de persoane carantinate, 324 de persoane se află sub monitorizare la domiciliu de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sălaj, iar persoanele monitorizate sunt asimptomatice; 191 de persoane au ieșit din izolare la domiciliu. Există un număr de 109 de locuri/paturi în spațiile destinate carantinării în judetul Sălaj, din care 68 sunt ocupate, iar disponibile 41. Toate persoanele sunt asimptomatice! Datele sunt actualizate sâmbătă, 14 martie 2020. M. S.

Mai mult...

A încetat din viață Ion Traian Ştefănescu, fost prim-secretar al județului Sălaj

Ieri a încetat din viață Ion Traian Ştefănescu, fost prim-secretar al județului Sălaj în perioada 1984 – 1987. Ștefănescu s-a născut în data de 4 aprilie 1942 la București, fiind absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti (promoţia 1965). A fost cadru didactic la Facultatea de Drept, Universitatea București (1965-1990) și profesor titular la catedra de Drept A.S.E (1994-2001). Din 1999 a fost conducător de doctorat (IOSUD) – A.S.E.. A publicat peste 100 de lucrări – tratate, monografii, dicționare, cursuri universitare, manuale, studii, articole; a fost vicepreședinte al…

Mai mult...

Ministrul Lucian Bode, testat negativ COVID – 19

lucian bode

Rezultatul testului pentru COVID-19 a fost negativ pentru ministrul Lucian Bode, după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus. Iată ce declara ministrul pe pagina sa de facebook: „În contextul critic în care ne aflăm, vă asigur că vom găsi toate mijloacele necesare pentru a ne desfășura munca în mod profesionist. Mai mult ca niciodată, este important să respectăm procedurile sanitare recomandate, astfel încât să ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei din jur!” M. S.

Mai mult...

Soțul zălăuancei care a murit în Imola – Italia a fost eliberat din închisoare

Soțul femeii originare din Zalău, găsită fără suflare în urmâ cu o săptămână în locuința acestora din Imola, Italia, a fost eliberat vineri noaptea din închisoarea Dozza din Bologna, procurorii stabilind în urma concluziilor preliminare ale anchetei că acesta este nevinovat, astfel încât acuzațiile aduse inițial de către anchetatori dovedindu-se a fi neconforme cu realitatea.

Mai mult...