Zvonoteca

# Jale pe una din străzile municipiului, prin zona Sărmaș. Unii locuitori (niciunul dintre ei mare ales în administrație) au ajus să-și spună sărmanii sărmași, pentru că ce se întâmplă acolo, mai ales când plouă masiv, e de domeniul peisajelor de pe altă planetă. Torente cade iau în calea lor bolovanii și bucățile massive de pământ, noroaie până la genunchi, dezastru! Și oamenii aceia plătesc impozite, și ei sunt somați dacă întârzie la plata taxelor, la fel ca cei de pe Simion Bărnuțiu, unde îți muști limba și îți distrugi mașina prin toate hârtoapele sau cei de pe Doja, aflați în aceeași situație, ori din Porolissum, Dumbrăvile toate, Păcii sau oricare alt cartier zălăuan. Baiul e că și investițiile noi o iau la vale sau sunt deja praf. Trotuare, treceri de pietoni foste tridimensionale vreo câteva luni, asfalt turnat cu roaba și butelia, șanțurile care țin loc de canalizări, platoul pe care pare că a căzut un meteorit și multe altele care fac din orașul nostru un loc din care ai vrea să fugi.

# Umblă bronzații cu mâna întinsă prin municipiu de parcă sunt pe faleză. Nu-i oprește nimeni, nu-i întreabă nimeni de sănătate, de mască, de nimic. Mai urcă și prin autobuze, evident, clandestin, că doar nimeni nu se ia de ei și pe lângă faptul că poluează olfactiv zona, mai sunt și gălăgioși, de multe ori impertinenți. Desigur, sunt oameni și ei și nu trebuie tratați cu duritate sau respingere, însă atunci când își uită această calitate, ar fi bine ca cei în drept să-i mai tragă de guler și să le spună că ar fi bine să se schimbe. Amenzile și alte măsuri sunt povești cu pești, mai degrabă o vezi pe Madonna la Zilele Zalăului decât vreo amendă achitată de un astfel de om certat cu… toate cele bune.

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

One Thought to “Zvonoteca”

  1. Eu

    Parca seful anterior de la politia locala a fost schimbat de Ciunt pentru ca nu era in stare sa controleze fenomenul. De noul cap al politiei locale, sustinut de CIunt ce se stie?

Leave a Comment