Zvonoteca

# O modă întunecată pe care noi am dezbătut-o, de altfel, și cu alte ocazii, este cea legată de obiectele pe care nimeni nu-și dorește să le vadă, cu atât mai puțin să le achiziționeze – sicrie, coroane, jerbe și altele. Este vorba despre expunerea în plin bulevard a acestor obiecte – desigur, necesare la un moment dat – dar care, fiind puse pe trotuare în capul și pasul trecătorului, creează zilnic o stare proastă pe care, cu siguranță, a trăit-o fiecare lovindu-se de aceste obiecte. Iar dacă acest lucru se întâmplă zi de zi, lucrurile pot merge către mai rău. Unele municipii au interzis, prin hotărâre, ca aceste obiecte să fie expuse în fața magazinelor de pe marile artere/bulevarde, iar unele magazine au fost chiar mutate în alte zone decât cele centrale. Zvonărașul nu are nimic cu acești comercianți din Zalău, însă, după cum se știe, și la noi bulevardul abundă în obiecte de acest fel. Așa cum este și moda prin care covoarele, hainele, chiloții și gențile, sunt toate spânzurate în capul trecătorilor, ca la bâlci. Poate că noua echipă de consilieri locali va gândi un proiect de hotărâre prin care astfel de obiecte, mai ales cele funerare, să nu mai fie expuse pe trotuar. E suficientă sigla unui astfel de magazin în care oricum oamenii intră sigur atunci când vine necazul, nu e nevoie să te întâmpine la intrare un sicriu deschis sau vreo 10 coroane cu flori din plastic, agățate deasupra ușii.

# Pe unele străzi din Zalău, oraș european, tina-i până la glezne să nu zicem genunche. Pe C.A.Rosetti, care nu-i singura din categoria străzilor “civilizate din oraș”, cizmele de cauciuc sunt pentru locuitorii din zonă mai ceva ca pâinea caldă. Totuși, în mileniul trei, la oraș? Bine că sunt zeci de oameni care se ocupă de administrarea urbei, plătiți regește, și pe care-i doare la patină. Acum la patină și la primăvară, la bască.

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

Alte articole

2 Thoughts to “Zvonoteca”

  1. Europa normală

    Problema cu coroanele nu este doar de vdere ci si de poluare serioasă.Dacă episcopia ar emite o recomandare pt credinciosi să se facă doar coroane din elemente naturale nu ar mai exista atata plasticaraie in toate cimitirele

  2. Anonim

    Pe str C.A Rosetti și prelungire a strazii Crasnei puteati face niste poze pentru exemplificare, poate asa se mai urgenteaza … niste.. urgente!
    este o strada situata la circa 1 km de primarie, fara canalizare, dar se lucreaza de zor, nu este asfalt, decat niște pământ intarit cu pietris.

Leave a Comment