Zvonoteca

# Un renumit magazin alimentar din Brădet s-a gândit, în plină pandemie, să vină în ajutorul cetățenilor, mai ales în condițiile în care unul dintre cele mai cerute produse este alcoolul sanitar. Toate bune și frumoase, doar că faimosul magazin (faimos pentru prețurile mari pe care le practică) a pus în vânzare sticluțele de spirt sanitar la prețul de 25 de lei bucata. Bravo, asta da, solidaritate! La un magazin de pe centru, unde se comercializează marfă din Ungaria și Germania, sticla de 250 de ml de gel antibacterian pentru mâini se vinde la prețul 38 de lei. Ăsta da comerț pe vreme de pandemie, ăștia da, comercianți care înțeleg că dacă nu te lovește virusul, pentru astfel de fapte, karma tot îți dă una în afacere sau în cap până la urmă, pentru că ești lacom și vrei să faci profit într-o situație de criză fără precedent la noi.

# Seniorii noștri nu par să înțeleagă riscurile majore la care se expun atunci când umblă prin oraș – autobuze, magazine, piețe – chiar și când nu este imperios necesar. S-a bătut toba din toate părțile, în toată mass-media și prin toate instituțiile, noi la rândul nostru scriem zilnic, rugându-i să stea acasă și să iasă doar în condițiile în care este necesar. Desigur, mulți sunt singuri, au nevoie de pâine, de un medicament, de un kilogram de carofi, este de înțeles că nu se pot izola complet, săptămâni în șir. Însă mulți dintre ei ies pur și simplu la plimbare, de la primele ore ale dimineții. Este timpul ca și ei să înțeleagă faptul că în fața acestui virus păcătos sunt cei mai vulnerabili! Este timpul să respecte, pe cât posibil, cu strictețe, aceste reguli. Alături de ei, noi – cei mai în putere – trebuie să procedăm la fel.

6 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Niste nenorociti cu totii!

  Pentru astfel de comerianti ar trebui retrasa sau macar suspendata autorizatia de functionare…

 2. Alfaman

  #1.Poate au achizitionat spirtul la 20 lei sau pe acolo.Daca l-au primit la pret normal(sub 10 lei) si-l vand atat de scump atunci sunt escroci. #2.Batraneii merg si o statie cu busul desi multi dintre ei sunt sprinteni,in loc sa faca miscare.Dar daca tot au gratuitate se plimba de-a lela.

 3. La ocna cu speculantii !

  Dupa lovitura de stat din dec. 89 au aparut palavragii care faceau clabuci la gura cum o sa apara privatii si cum vor avea ei grija de populatie, nu statul socialist. Iata cine sunt privatii, niste speculanti ordinari!

 4. La ocna cu speculantii !

  Dupa lovitura de stat din dec. 89 au aparut palavragii care faceau clabuci la gura cum o sa apara privatii si cum vor avea ei grija de populatie, nu statul socialist. Iata cine sunt privatii, niste speculanti ordinari!

 5. Inchideti granitele !

  Aceasta este solutia, nu batraneii care se plimba!

 6. Anonim

  Asteptam de la institutia abilitata sa ne anunte ca speculantii care nu respecta legile bunului simt , sa nu maresti preturile la produse de stricta necesitate , pe timp de PANDEMIE sa fie sanctionati si sa li se suspende temporar activitatea ilicita ,ar fi bine si nominalizati in presa ,asa sa-i stim si noi cum inteleg ei SOLIDARITATEA LA NECAZ.

Leave a Comment