Zvonoteca

# Reabilitarea blocurilor din Zalău rămâne pe mai departe, atât pe segment de calitate a lucrărilor cât și design, la mâna celor care s-au indurate să se apuce de lucru. Știm cu toții calitatea lucrărilor și surprizele pe care le descoperim după ce se taie panglica inaugurală. Dar măcar să arate bine, vorba aceea. Nu putem spune, din nefericire, asta, în privința blocurilor de pe Gheorghe Doja. Un bloc aflat în plină reabilitare, lipt de altul cică “reabilitat” ca vai de el în urmă cu puțin timp, nici măcar nu a primit aceleași jocuri cromatice precum fratele său. Sau măcar o armonie, ceva. Nici vorbă. Unul e cafeniu cu bej, ăasta nou reabilitat e roz cu vișiniu. Ce urmează? Verde cu portocaliu? Mai ceva ca reabilitările lui Vanghelie din Rahova Bucureștilor, de departe cel mai mare dezastru pe segment, din toate timpurile, la nivel național.

# Traficul zălăuan își trăiește ultimele zile de libertate. Te plimbi pe străzi și pe bulevard și nu-ți vine să crezi câtă liniște și armonie, ai senzația că s-a dat cu gaz sarin, nu altceva. Nici țipenie, nici claxon, La Dolce Vita! Dar… ce e bun și frumos, se duce naibii cât ai clipi. Un weekend ne mai desparte de haosm pentru că de luni începe balamucul. Încep nebunia, blocajul, suduiala, încep să-și arate efectele străduțele blocate de autorități., ele fiind, bietele, proprietate publică. Nu dăm vina pe copii – școala trebuie să înceapă, atât cât mai e…școală. Dar rămânem în continuare pe stoc cu aceleași neajunsuri, aceleași greutăți, timp pierdut, doar pentru că infrastructura și tot ceea ce ține de traficul care se dorea a fi cândva “intelgient”, este la pământ. Succes și… nervi de oțel!

Alte articole

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Anonim

  de ce nu deschide circulatia in fata Prefecturii si a Consiliului Judetean ! cele 2 institutii au parcare in spatele caldirii si le ajunge pentru masinile de institutie !

 2. Anonim

  sa fie montati „politisti culcati” pe strada Unirii, la intrare la scoala Simion Barnutiu si Liceul Teoretic Zalau.

 3. Anonim

  poate ca ar fi tare interesant ca la coborare pe strada Gh Doja, banda a 2 sa fie marita cu 5-10 metri cel putin, in intersectia de la primarie. In fiecare dimineata este foarte aglomerata aceea portiune de drum. tot bradetul si Stadionul inceraca sa traverseze orasul se se formeaza cozi immense.
  SOLUTII SUNT, TREBUIESC DOAR APLICATE.

Leave a Comment