Zvonoteca

# O zălăuancă, venită zilele trecute în Brădet să-şi ridice porţia de ajutor UE, recte făina, mălaiul, pastele făinoase şi uleiul pe care Uniunea, prin mânuţa Primăriei, le oferă celor din categorii speciale sau defavorizate, a făcut, cerând puţin ajutor, o mare greşeală. Pentru că alimentele erau prea grele şi nu le putea transporta singură, femeia a rugat un tânăr aflat în zonă, din întâmplare, să-i care un bax cu ulei până la staţia de autobuz. Până să-l ajungă femeia din urmă, băiatul cel harnic, ulei s-a făcut şi a dispărut în zările albastre de peste Meseş, fireşte, cu tot cu baxul de untdelemn al femeii. Nu ştim exact ce a povestit femeia cu divinitatea, având ochii aţintiţi spre turla bisericii Sfântul Ştefan; însă ceva ne spune că nu a zis nimic de bine. Că tot suntem la acest subiect sensibil, ar fi bine de reamintit faptul că acest sprijin în alimente nu este destinat celor cărora „le chiorăie maţele de foame”, aşa cum apăruse, mare cât o balegă, titlul unui articol într-un ziar de pe la noi. Cei mai mulţi sunt oameni cu probleme uriaşe, bolnavi – mulţi dintre ei de cancer în diferite faze, sau suferă de alte afecţiuni în faţa cărora un “chiorăit de maţe”, aşa cum spun oribil, unii, ar fi o simplă joacă…

# Primarul nou-ales şi-a făcut un obicei destul de deranjant pentru unii. Acela de a verifica, prin sondaj, cum merge treaba prin municipiu. Zilele trecute nici nu se crăpase bine de ziuă că edilul cerea explicaţii cu privire la faptul că toaletele din incinta Halei agroalimentare nu erau curăţate corespunzător, adică Lună şi bec. Spaţiile dintre tarabe, pardoseala, chiar şi instalaţia de aer condiţionat care face figuri în ultima vreme, au intrat şi ele, scrise cu roşu, pe agenda primarului, iar cei răspunzători de neregulile constatate au primit şi termene deloc generoase de rezolvare a situaţiei. Vestea proastă este că aceste controale nu se vor opri doar la nivel de curăţenie şi întreţinere, vor urma şi altele, inclusiv pe la societăţile din subordinea municipalităţii, poate mai grele. Şi nu doar din partea conducerii Primăriei.

Alte articole

3 Thoughts to “Zvonoteca”

 1. Terek Sheet Edy Relu Mountyassholle

  Aia cere au scris despre chioraitul matelor acelora care primesc ajutoare UE cu alimente in foaia aia jalnica volanta care se vinde pe la semafoare printre tolcere si flori furate din cimitir de clanul lui Boros,vor sa faca din kkt prastie…
  Se agata zbanghii de orice subiect vrand pentru un ratting amarat sa faca senzatie..
  Nazuinta iaca fassssssssssssssss………………
  La asa oameni asa maculatura……

 2. Ghita

  Categoric noul primar le va pune putorilor agreate de fosta conducere a Primei Marii pielea pe batz.
  Trebuiesc schimbate cateva fosile asa zis directoriale si sefutzi de probleme p-acolo ca au mucegait putorile de inactivitate si alcool,de matrapazlacuri si taiat frunze la caini.
  Schimbarea betivilor sulfari incompetenti cu relatii neprincipiale si angajati si mantinuti prin nanashiile fostei conduceri trebuiesc eradicate ca buruienile si odata cu ele care cresc in curtea primariei.
  Clujul are 450 angajati in primarie la peste 300 mii locuitori,si sunt voci clujene numeroase carora aparatul primariei lor li se pare supradimensionat. Zalaul la nici 60 mii locuitori are 280 de angajati……Deci dupa socoteala zalauana,Clujul ar trebui sa aiba la locuitorii sai 2250 de angajati…….. Mai deratizati din putori dom primar! Coralu’ si jugrestenii mamii lor de putori!

 3. ghituca

  Poate merge si prin curtile gradinitelor sa vada ca a crescut iarba mai marte decat copii.

Leave a Comment