Zălăuanul Aurel Vlaicu revine în România pentru a retrăi momentele de glorie ale „U” ARDAF Cluj

Universitatea ARDAF Cluj, echipă ce domina voleiul românesc masculin în urmă cu 20 de ani, se va reuni la finalul acestei săptămâni într-un meci demonstrativ, unde îi vor avea ca adversari pe actualii componenţi ai Universităţii Cluj. Printre voleibaliştii care deveneau campioni ai României în 1996 şi câştigători ai Cupei României, s-a aflat şi zălăuanul Aurel Vlaicu, unul dintre cei mai buni jucători din istoria voleiului masculin românesc.
Stabilit de câţiva ani în Luxemburg, împreună cu familia, zălăuanul Aurel Vlaicu pregăteşte o echipă de fete, CV Steinfort, dar va fi prezent duminică, la evenimentul desfăşurat în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.
„Pot să spun, fără nicio ezitare, că acea perioadă a fost cea mai frumoasă din cariera de jucător. Am format o adevărată echipă, mai ales după ce clubul a fost preluat de regretatul Mircea Nicorici. Erau la echipă nişte jucători extraordinari, nişte caractere, ceea ce mă face să particip cu plăcere la un astfel de eveniment. Într-o echipă, sunt şi colegi cu care, probabil nu îţi doreşti atât de mult să te reîntâlneşti, însă, în echipa pe care am format-o noi în urmă cu 20 de ani, nu se pune problema de aşa ceva”, ne-a declarat zălăuanul Aurel Vlaicu, care a devenit şi triplu campion al României cu Elcond Zalău.
Vlaicu a devenit campion al României şi din postura de antrenor secund, chiar cu Remat Zalău, în sezonul 2009 – 2010, „principal” fiind neamţul Michael Warm.
Evenimentul de duminică are şi un scop caritabil, foştii componenţi echipei „U” ARDAF şi apropiaţii acestora urmând să organiozeze o strângere de fonduri pentru profesorul Vasile Adamescu, fost profesor la Şcoala de Nevăzători din Cluj”, în prezent, pensionar. Profesorul Adamenscu a rămas orb şi surd de la vârsta de 2 ani, iar la 11 ani, a devenit prima persoană demutizată din România. În ciuda acestor probleme, profesorul Adamescu a învăţat foarte mulţi elevi cu dizabilităţi să comunice cu lumea, venind la Cluj, şi în prezent, elevi din toată ţara pentru a fi ajutaţi de către acest profesor.
În urmă cu trei ani, Vasile Adamescu a publicat o carte, „Înfruntând viaţa”, în care povesteşte experienţele pe care le-a trăit de-a lungul anilor. Acesta va primi şi o tastatură specială din partea organizatorilor, care-i va fi oferită în pauza meciului dintre „U” ARDAF Cluj şi actuala echipă a Universităţii.
„Este un gest extraordinar, fiindcă, din câte am înţeles, astfel de cazuri cum este cel al profesorului Adamescu sunt doar cinci la nivel mondial. Acest om a spus că se bucură de fiecare moment al vieţii, aşa cum este el, iar aest lucru m-a sensibilizat foarte mult”, a mai afirmat fostul voleibalist zălăuan.

Leave a Comment