Volei Municipal, învinsă în derby-ul cu Ştiinţa Explorări Baia Mare

Volei Municipal Zalău s-a ales cu un singur punct din duelul cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, susţinut sâmbătă după-amiaza, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” din Baia Mare. Partida s-a disputat în acest loc, deoarece în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” s-a desfăşurat spectacolul de selecţie naţională pentru Eurovision 2016.
Vicecampioana României a cedat cu 2 – 3, după ce a condus cu 1 – 0 şi 2 – 1 la seturi. Cu Gabriel Cherbeleaţă în mare formă, băimărenii au reuşit să revină de fiecare dată pe tabelă, iar în actul decisiv s-au impus la o diferenţă de trei puncte 15 – 12. De cealaltă parte, universalul Zalăului, Ciprian Matei, care a fost cel mai bun om în partida cu Craiova, nu s-a aflat într-o formă prea bună, greşind destul de multe atacuri.
Actul de debut a fost câştigat fără prea mari emoţii de zălăuani, care s-au impus la o diferenţă de opt puncte, 25 – 17. Aceeaşi diferenţă s-a înregistrat şi în parţialul secund, dar, de această dată, gazdele au fost cele care s-au impus.
Setul trei a fost mai disputat, dar vicecampioana României a punctat mai bine în final şi s-a impus cu 25 – 20.
Împinşi de la spate de public, băimărenii au trimis meciul în tie-break, după ce s-au impus cu 25 – 22 în actul patru.
Setul decisiv a fost de „care pe care”, dar băimărenii au făcut mai puţine greşeli decât zălăuanii în final şi au reuşit să se impună cu 15 – 12.
„A fost un meci disputat, în care ambele echipe au practicat un volei de calitate, sigur, cu anumite fluctuaţii. Noi am început bine meciul, dar nu am ştitu să profităm de avantajul pe care l-am avut după câştigarea primului set. Dacă am fi rămas la fel de concentraţi în setul al doilea, altfel ar fi arătat tabela la final. Până la urmă, am obţinut un punct pe terenul unei echipe foarte bune din campionat, care nu a pierdut niciun meci pe teren propriu. Sperăm să fim mai concentraţi în play-off şi să ştim să profităm până la finalul meciurilor de avantajele pe care ni le creem”, a declarat libero-ul Zalăului, Adrian Feher.
De cealaltă parte, antrenorul băimărenilor, Marius Botea, consideră că apărarea pe fileul a fost punctul forte al Ştiinţei, dar a scos în evidenţă şi jocul bun al universalului Cherbeleaţă.
„Gabriel Cherbeleaţă a făcut, probabil, cel mai bun meci al său din acest sezon. Noi am început prost meciul, dar ne-am revenit în setul al doilea. Am avut o apărarea foarte bună pe fileu, iar un al factor important a fost publicul, chiar dacă meciul s-a jucat într-o sală mult mai mică decât cea polivalentă”, a precizat Marius Botea.
În urma acestui rezultat, Volei Municipal se menţine pe poziţia secundă, cu 45 de puncte, în timp ce Ştiinţa Explorări Baia Mare s-a apropiat la un singur punct în spatele formaţiei zălăuane.

Leave a Comment