Un judoka originar din Derşida, desemnat pentru a doua oară consecutiv sportivul anului la Universitatea Cluj

Are 28 de ani, s-a născut în Derşida, este complet nevăzător, dar are o ambiţie de fier, iar acest lucru se vede prin rezultatele obţinute de-a lungul anilor. Judoka Alexandru Bologa a urcat pe podiumul european, pe cel mondial, chiar pe pe podiumul Jocurilor Olimpice, iar în 2023 a fost desemnat, pentru a doua oară consecutiv, „cel mai bun sportiv al clubului Universitatea Cluj”.

Bologa a fost desemnat sportivul anului în 2022 şi în sportul paralimpic, iar în anul care s-a încheiat de curând a obţinut rezultate şi mai bune, devenind atât campion european, cât şi campion mondial la judo.

“În ultimul an, la toate concursurile de nivel mondial a luat numai locul 1. Este locul 1 mondial, şi-a învins toţi adversarii, nu o dată, de mai multe ori. Este singurul nevăzător total de pe planetă care face judo şi noi ne mândrim cu el. Este un exemplu pentru toată lumea. Sper ca Parisul să-i aducă medalia mult dorită”, este declaraţia lui Florin Bercean, vicepreşedinte executiv al Federaţiei Române de Judo.

După două medalii de bronz la Jocurile Paralimpice, Alexandru Bologa îşi doreşte aurul la ediţia din 2024, de la Paris.

„Această medalie îmi lipseşte din palmares şi îmi doresc foarte mult să o cuceresc la Paris”, a afirmat sportivul.

 

 

One Thought to “Un judoka originar din Derşida, desemnat pentru a doua oară consecutiv sportivul anului la Universitatea Cluj”

  1. […] Are 28 de ani, s-a născut în Derşida, este complet nevăzător, dar are o ambiţie de fier, iar acest lucru se vede prin rezultatele obţinute de-a lungul anilor. Judoka Alexandru Bologa a urcat pe podiumul european, pe cel mondial, chiar pe pe podiumul Jocurilor Olimpice, iar în 2023 a fost desemnat, pentru a doua oară consecutiv, „cel mai bun sportiv al clubului Universitatea Cluj”. Bologa a fost desemnat sportivul anului în 2022 şi în sportul paralimpic, iar în anul care s-a încheiat de curând a obţinut rezultate şi mai bune,… Citeste mai mult […]

Leave a Comment