Szabo Robert, pe prima treaptă a podiumului în etapa a III-a a Campionatului ACR Rally Sprint

Dacă la primele două etape din acest sezon a ocupat un loc 2 şi un loc 4, Szabo Robert a avut o evoluţie mult mai bună în etapa a III-a, desfăşurată pe Bulevardul Transilvania din Satu Mare. Pilotul zălăuan a concurat la clasa 4 de la categoria avansaţi, ocupând locul I la final, după ce a scos un timp foarte bun, de 1 minut şi 2 secunde în ultima manşă de concurs. Acesta a fost urmat în clasament de Adam Lihor, din Satu Mare şi de Szolt Szalonna, din Agriş.

Szabo Robert s-a impus şi la categoria open, unde podiumul a fost completat de Istvan Veress şi Florin Ştecka.

Locul întâi obţinut de pilotul zălăuan în etapa a III-a este extrem de important în economia clasamentului final. Orice alt loc pe podium i-ar fi diminuat acestuia considerabil şansele la câştigarea titlului de campion la finalul acestui sezon. Szabo Robert s-a înscris în ultimul moment la etapa cu numărul trei, fiind plecat în străinătate, având şi mici probleme la maşina de concurs, Subaru Impreza.

La etapa a III-a au concurat piloţi din Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Arad şi Bihor, iar la junior s-a impus Dominik Balog, din Satu Mare, în timp ce cursa feminină a fost câştigată de Bianca Silaghi, din Unimăt. La debutanţi, clasa 1 a fost câştigată de clujeanul Călin Adelin, iar clasa 2 de Claudiu Iosef din Arad.

Ultimele două etape din Campionatul ACR Rally Sprint sunt programată la toamă, iar până atunci este programat Campionatul ACR de Viteză pe Traseu Montan (VTM). Prima etapă este programată în 10 iulie, în localitatea Luna Şes, iar a doua, în august, pe traseul de pe Muntele Meseş.

Leave a Comment