25 de reguli nescrise pentru a purta un costum cu eleganță

Există câteva reguli nescrise despre purtarea unui costum care ar trebui respectate, pentru a arăta cu adevărat elegant și cu stil.

 

Nu este vorba doar de a îmbrăca unui costum. Este vorba să se potrivească mănușă, cu atenție la detalii. A te simți bine garantează o atitudine pozitivă și dacă ceva o poate atinge, acel ceva este un costum bun.

 

Urmați următoarele sfaturi, vă veți îmbunătăți aspectul și veți începe ziua cu dreptul:

 

 1. Ultimul nasture de pe sacou ar trebui să fie întotdeauna descheiat. Ultimul buton al costumului este acolo doar în scop estetic. Așa că lăsați-l descheiat, întotdeauna.

 

 1. Desfaceți sacoul atunci când vă așezați. Acest lucru este obligatoriu. Mai presus de toate, pentru a evita deteriorarea costumului.

 

 1. Partea centrală a costumului este sacoul. Poți să îți strecori ușor mâna între piept și sacou, atunci când este încheiat cu nasturii? Perfect!

 

 1. Sacoul trebuie să fie suficient de lung pentru a acoperi fermoarul de pantaloni.

 

 1. Încheie-ți cămașa până sus. Asigură-te că nu te strânge de gât, totuși. Dacă o va face, va fi semnalul perfect pentru dvs. să știți că trebuie să vă schimbați cămașa.

 

 1. Nu ar trebui să existe niciun spațiu gol între gulerul cămășii și sacou. Acesta ar fi semnul că sacoul este nepotrivit pentru dvs.

 

 1. Nu alegeți niciodată un costum negru, cu excepția cazului în care participați la un eveniment de gală.

 

 1. Dacă purtați un costum închis la culoare , îl puteți însoți cu o batistă deschisă la culoare în buzunarul de la piept. Și invers. Desigur, asigurați-vă că costumul este bine călcat.

 

 1. Materialul utilizat va depinde de cât de des vei purta costumul. Alegeți țesături mai rezistente pentru uzul de zi cu zi.

Sacouri barbati emag

 1. Umerii costumului ar trebui să se potrivească cu umerii tăi. Nici prea largi, dar nici prea strâmți. Când vine vorba despre costume, este într-adevăr despre formă. Și adevăratul test al sacoului tău stă pe umerii tăi.

 

 1. Niciodată nu purtați pantaloni prea largi la costum.

 

 1. Nodurile de la cravată trebuie să aibă o dimensiune corespunzătoare. Mărimea contează și aici. Orice lucru prea mare este deranjant și prea mic poate părea ridicol.

 

 1. Culoarea cravatei trebuie să fie în contrast cu costumul. Dacă este un costum de culoare închisă, asigurați-vă că purtați o cravată într-o nuanță mai deschisă. Și invers.

 

Sacouri bărbați – oferte emag

 

 1. Acum de cravată nu ar trebui să fie mai lat decât cravata în sine. Ar fi ca și cum ai purta pantaloni prea lungi.

 

 1. Evitați prea multe accesorii. Dacă încercați să păreați elegant și sofisticat, lăsați costumul să vorbească în locul dvs. Când vine vorba de îmbrăcat, mai puțin este cu siguranță mai mult.

 

 1. Nu combinați un ceas sport la costumul dvs. Nu este o idee bună să amesteci diferite stiluri. Lăsăm sportul deoparte pentru moment, când îmbrăcăm un sacou.

 

 1. Pantofii ar trebui întotdeauna să completeze culoarea costumului tau. Un mic amestec de culori este bun, dar evitați să aveți prea mult contrast de culoare.

 

 1. Șosetele trebuie întotdeauna să acopere partea vizibilă a picioarelor. De asemenea, șosetele nu pot fi albe. Păstrați-le pe acelea pentru când mergeți la tenis.

 

 1. Vârful cravatei trebuie să fie chiar deasupra cataramei curelei. Încercări și erori repetate îți pot da măsura potrivită. Practica duce la perfecțiune.

 

 1. Vesta ar trebui să ajungă, de asemenea, până la curea. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la ascunderea zonei burții. Mereu, pe cât posibil.

 

 1. Dacă porți bretele, nu purta curea. Scopul bretelelor este de a ține pantalonii, ca o curea. Punerea ambelor este redundantă.

 

 1. Cureaua pantalonilor ar trebui să fie întotdeauna de aceeași culoare ca și pantofii.

 

 1. Manșetele cămășii nu trebuie să acopere mâinile. Dacă se întâmplă, purtați dimensiunea greșită.

 

Sacouri bărbați – oferte emag.ro

 

 1. Nasturele de sus al unui sacou cu doi nasturi și nasturele central al unui costum cu trei nasturi trebuie să cadă întotdeauna la nivelul buricului.

 

 1. Nasturele de jos al vestei trebuie întotdeauna desfăcut și el. Aceeași regulă ca și pentru sacou, atâta timp cât o purtăm.