Știai că la cazinourile online poți încerca jocurile fără bani reali?

Cazinourile online nu mai sunt doar o platformă pe care poți juca jocuri de noroc pe bani. De ceva timp, pasionații de păcănele, ruletă, blackjack sau video poker se pot distra fără să aloce fonduri, prin intermediul variantei demo. Mai mult, unii operatori au site-uri asociate pe care sunt disponibile jocuri de tipul Casino slot EGT gratis.

La o primă vedere, această situație pare ciudată. Se știe că operatorii din industria gamblingului obțin profit tocmai pentru că jucătorii bagă bani pentru a se distra. Fiecare joc electronic are un Payout (rata de câștig). În cazul sloturilor online, Payout-ul mediu este de aproximativ 95%, ceea ce înseamnă că 95% din fiecare miză merge în fondul de premiere, iar 5% reprezintă venitul cazinoului, orice s-ar întâmpla.

Se poate concluziona că este interesul „casei” ca toți clienții să joace numai pe bani adevărați, astfel încât acel procent de 5% să însemne o sumă cât mai mare. Dacă le dai posibilitatea oamenilor să se distreze gratis, de ce nu ar opta pentru acea variantă?

Ei bine, acest raționament stă în picioare numai până la un anumit punct. Într-adevăr, cu cât mai mulți jucători mizează bani reali, cu atât venitul cazinourilor este mai mare. Pe de altă parte, un principiu de business spune „trebuie să oferi ceva ca să câștigi mai mult”.

O strategie bine gândită

Jocurile gratis sunt ok, te ajută să îți petreci timpul într-un mod plăcut, însă senzația nu este exact aceeași ca și când ai juca pe bani reali. Gândește-te că joci varianta demo a slotului Shining Crown și că pe ecran se opresc cinci șeptari pe o linie de câștig. Dacă ai fi jucat „pe bune”, ai fi câștigat o sumă importantă. În plus, cei de la cazinourile online știu că „pofta vine mâncând”. Tu poți să îți propui să nu mai alimentezi contul până la sfârșitul lunii, însă jucând varianta demo simți dorința de a obține câștiguri reale și nu respecți interdicția pe care ți-ai fixat-o singur.

În aceeași ordine de idei, trebuie spus că scopul celor care gândesc strategia cazinoului online este să te țină pe platformă cât mai mult. Dacă tot ai intrat acolo pentru varianta demo a unui joc, de ce să nu comuți pe bani reali, sau să încerci alt joc, care poate că nu are variantă gratis. Simplul fapt că ai deschis site-ul cazinoului reprezintă o victorie pentru cei din industrie. De la acel punct, este mai ușor să fii convins să joci pe bani reali.

Să nu înțelegi că le reproșăm ceva operatorilor. Din contră! Jocurile în variantă demo reprezintă un serviciu în plus de care beneficiază clienții. Nu te obligă nimeni să joci pe bani, dacă nu dorești asta. Atunci când deschizi un slot doar pentru distracție, primești un buget virtual care îți ajunge ore întregi, poate chiar zile. Timpul în care te poți juca fără bani nu este limitat. Sunt cazinouri online care oferă jocuri gratis chiar dacă nu ești client. Pur și simplu intri pe site-ul respectiv. Altele îți solicită să te loghezi în cont pentru a avea acces la sloturile sau la jocurile de masă demo.

Profită de oportunitate

Îți recomandăm să profiți de această oportunitate, chiar dacă ai bani în cont. Joacă în special sloturi noi, pe care nu ai apucat să le testezi. După ce ajungi să le cunoști funcțiile speciale și volatilitatea, îți poți da seama care joc îți oferă mai mari șanse să obții profit dacă mizezi bani reali.

În același timp, se poate spune că introducerea jocurilor pe bani virtuali se încadrează în strategia dedicată de operatorii din gambling jocului responsabil. Dacă ți-ai epuizat bugetul alocat lunar și totuși vrei să te relaxezi la sloturi, o poți face gratis până în luna următoare. Îți recomandăm să alegi această variantă în detrimentul realimentării contului, ca să nu cheltui cu jocurile de noroc mai mult decât ți-ai propus.

Poate că nu ai parte de adrenalină la cote maxime, dar tot te distrezi. Gândește-te că, înainte, lumea avea la dispoziție doar Solitaire ca să se destindă…