Sălăjenii, pe podium la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional

Federaţia Română de Karate Tradiţional a organizat la finele săptămânii trecute ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional Fudokan, eveniment desfăşurat în Poiana Braşov şi la care au participat şi trei cluburi din Zalău: SCM Zalău, Seiko şi Terra Kid. Sportivii primelor două cluburi sunt pregătiţi de Călin Marincaş, multiplu campion mondial şi european, iar de pregătirea sportivilor de la Terra Kid Zalău se ocupă un alt nume important al karate-ului românesc, Cristian Duţă.

Deşi veneau după o pauză destul de mare, sportivii prezenţi la eveniment au avut o prestaţie onorabilă, iar sălăjenii chiar au reuşit să obţină rezultate notabile.

De la SCM Zalău, Nemeti Zoltan a obţinut argintul la kata echipe şi bronz la kumite individual, iar din echipa de juniori medaliată cu argint la kata, au mai făcut parte Solyom Szilard şi George Găvriluţ. La cadeţi s-au remarcat Adrian Pop (argint la enbu masculin şi bronz la kata echipe şi kumite echipe), Marc Vereseşezan (bronz la kumite individual şi kumite echipe) şi Mario Cordiş (bronz la kata echipe şi kumite echipe). La seniori, SCM Zalău a fost reprezentat de Marc Crecan, care a obţinut două medalii de bronz la kogo kumite şi shobu ippon kumite.

Pe podium au urcat şi un sportiv de la Seiko Zalău, Robert Ungureanu (cadeţi) – aur la kumite şi argint la kata individual, în timp ce Luca Ardelean, Cătălin Mortura şi Denis Căpâlna s-au clasat pe locul 4 la juniori.

Terra Kid Zalău a avut o delegaţie formată din 18 sportivi 14 dintre aceştia reuţind să urce pe podium în probleme la care au concurat. Iulia Cliţan, fiica preşedintelui Remus Cliţan, a câştigat aurul la kata echipe şi bronz la kata individual. Antrenorul clubului, Cristian Duţă, a cucerit patru medalii de aur, aceleaţi performanţe obţinându-le Alexia Niţă şi Antonia Iacob. Pe podium au mai urcat: Maria Tudose, Claudia Deaconu, Cătălin Mârşovină,   Alma Călinescu, Eduard Vîlceleanu, Vlad Popescu, Ilena Benescu, Rareş Mayer, Iris Dobre şi Natalia Dobrescu.

Leave a Comment