Șah: competiție – Cupa „1 IUNIE”

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, Primăria și Consiliul Local Șimleu Silvaniei, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, au organizat competiția șahistă Cupa „1 IUNIE”, pentru elevi din școlile gimnaziale. Concursul s-a desfășurat în Centrul de Documentare și Informare al Școlii „Silvania”, miercuri, 30 mai 2018, reunind 85 de elevi, fete și băieți. În urma tragerilor la sorți individuale pentru cele trei categorii de întrecere, s-a jucat în „sistem eliminatoriu”, la 18 mese de șah. Juriul concursului a fost format din profesorii Gavril Lungu (Școala „Silvania”) și Barna Krisztián (Școala „Báthory István”) și instructorul de șah Iván Vasile (pensionar). Cei mai buni șahiști au fost declarați:
– clasele pregătitoare – I: locul 1. Ana Maria Șandor (Școala din Valcău de Jos) și David Man (Școala „Silvania”); locul 2. Maria Vereș Pop (Școala „Silvania”) și Orgován Krisztián (Școala din Nușfalău); locul 3. Sara Ardelean (Școala „Silvania”) și Magyar Erik (Școala „Báthory István”);
– clasele II – IV: locul 1. Luana Ardelean (Școala „Silvania”) și Veres David (Școala „Báthory István”); locul 2. Iulia Vedinaș și Antonio Bonțe (ambii de la Școala „Silvania”); locul 3. Magyar Sara (Școala „Báthory István”) și David Zaha (Școala „Silvania”);
– clasele V – VIII: locul 1. Egri Krista (Școala „Báthory István”) și Mihai Molnar (Școala „Silvania”); locul 2. Sara Sabou (Școala din Valcău de Jos) și Luigi Pop (Școala „Silvania”); locul 3. Fabiana Boșca și Vlad Oros (ambii de la Școala „Silvania”).
Cel mai tânăr participant: Magyar Alex (Școala „Báthory István”).
La festivitățile de premiere a participat și profesoara Angela Maria Lipo – directoarea Școlii Gimnaziale „Silvania” Șimleu Silvaniei, înmânând șahiștilor, diplome, cupe și medalii, alături de felicitările de rigoare, în apaluzele celor prezenți, printre care se aflau și părinți ai elevilor.
Organizatorii au oferit tuturor competitorilor sucuri și apă minerală.
Prof. Marin ȘTEFAN

Leave a Comment