Retrospectiva sportiva 2009 (II)

Retrospectiva sportiva 2009 (II)Aprilie

Clubul Sportiv Murmidon Kyokushin Zalau organizeaza editia din 2009 a Campionatului National de karate kyokushin, competitie la care sportivii acestui club au obtinut un numar de zece medalii. In urma rezultatelor obtinute la faza interzonala, opt karateka de la CS Terra Zalau si unul de la CS Porolissum Zalau se califica la faza finala a Campionatului National de karate traditional. FC Silvania obtine in numai 33 de minute o victorie, pe teren propriu, in fata echipei Sanatatea Cluj, scor final 3 – 0. FC Zalau smulge un punct din deplasarea de la Iara, terminand la egalitate, 1 – 1. Remat pierde cu scorul de 3 – 0, in deplasare, in fata echipei Tomis Constanta, primul meci din semifinalele Campionatului National.

Voleibalistii de la Phoenix Simleu Silvaniei castiga primul meci din cele trei programate pentru stabilirea primelor doua locuri in Divizia A2 Vest. Echipa antrenata de Georgeta Dobrota este medaliata cu aur la turneul final din cadrul Campionatului National de minivolei. Sergiu Maxim, Paul Rusu si Sergiu Babtan se intorc cu cate o medalie de la Campionatul National de lupte libere, rezervat juniorilor II. Remiza alba in derby-ul salajean din cadrul etapei a 24-a a Ligii a III-a de fotbal. FC Zalau – FC Silvania 0 – 0. In etapa a 25-a, FC Zalau pierde in ultimele sase minute meciul de la Sebes, scor final 2 – 0, in timp ce FC Silvania sufera primul esec pe teren propriu, 0 – 1 cu Liberty II Marghita. HC Zalau, la a doua actiune de promovare a handbalului in mediul rural. Handbalistele pregatite de Gheorghe Tadici sustin un meci demonstrativ la Nusfalau, in noua sala de sport a Scolii Gimnaziale Petri Mor.

O noua victorie pe teren propriu pentru Phoenix Simleu Silvaniei, 3 – 0 cu CVM Brasov. FC Silvania ramane fara antrenor. Deranjat de atitudinea unor jucatori care au dorit sa fie introdusi in formula de baza, desi nu au fost pregatiti, antrenorul oradean, Lucian Ciocan, paraseste clubul simleuan. Andrada Vincze este dublu medaliata cu bronz la Openul Egiptului. FC Zalau castiga la limita, scor 1 – 0, restanta cu Liberty II Marghita. HC Zalau invinge cu scorul de 23 – 20 meciul de pe teren propriu cu HCM Roman si scapa de orice griji in ceea ce priveste evitarea retrogradarii.

Etapa a 26-a a Ligii a III-a aduce cate un succes pentru ambele echipe salajene. FC Zalau – Gloria II Bistrita 5 – 1, Avantul Reghin – FC Silvania 1 – 2. Se implinesc 30 de ani de lupte in Salaj. Remat castiga in deplasare cu scorul de 3 – 1 meciul cu VCM LPS Piatra Neamt si este la un pas de bronz. Remiza pe linie. CFR II Cluj – FC Zalau 2 – 2, FC Silvania – FC Baia Mare 1 – 1. HC Zalau pierde la o diferenta de noua goluri (24 – 15) meciul de la Baia Mare, cu HCM din localitate. Karateka de la SC long Dau Simleu Silvaniei, Ioana Chis, este dubla medaliata la Campionatul European de qwan ki do, de la Berlin. Remat pierde al doilea meci de la Piatra Neamt cu scorul de 3 – 2. Gabriel Vasvari devine oficial jucatorul echipei FC Zalau, semnand cu aceasta un contract pana in vara anului 2011.

Derby-ul juniorilor republicani, dintre Viitorul Zalau si FC Zalau, este castigat la ambele grupe (A si B) de FC Zalau. Remat Zalau castiga al treilea meci din finala mica, 3 – 0 pe teren propriu cu VCM LPS Piatra Neamt.

Mai

Fostul mare handbalist roman, Stefan Birtalan (zalauan de origine), este invitat de Gheorghe Tadici in Salaj, participand la doua evenimente importante. Primul are loc la Jibou, la Liceul Ion Agarbiceanu, unde sala de sport primeste, in prezenta acestuia, denumirea de sala de sport Stefan Birtalan.

Dupa doua zile, Birtalan este prezent in Sala Sporturilor din Zalau, la meciul dintre HC Zalau si Oltchim Ramnicu Valcea, iar inaintea inceperii partidei este premiat de autoritatile locale si judetene. Prezentarea lui Birtalan este facuta de binecunoscutul comentator de radio, Ilie Dobre. HC Zalau pierde cu scorul de 34 – 29 meciul cu Oltchim, insa zalauancele nu au o evolutie rea in fata campioanei. FC Zalau castiga la limita, scor 3 – 2, meciul de pe teren propriu cu Inter Fagaras, in timp ce FC Silvania pierde la limita, scor 1 – 0, in deplasare, in fata echipei Seso Iara. Dupa 2 – 2 la meciuri, Remat Zalau pierde meciul decisiv pentru obtinerea medaliilor de bronz si termina campionatul pe locul patru, dar ramane in cupele europene.

HC Zalau pierde meciul de la Braila, scor 25 – 23. Handbalistele (junioare III) de la CSS Zalau obtin calificarea in turneul semifinal de pe primul loc in grupa. Cupa Dragos Voda, la oina, a ajuns la editia a IV-a. FC Silvania inregistreaza scorul campionatului, 8 – 1 pe teren propriu cu Unirea Ungheni, iar FC Zalau termina doar la egalitate, scor 1 – 1 meciul din deplasare cu Sighetul Marmatiei. 11 mai 2009 – in urma cu exact 13 ani Silcotub Zalau castiga City Cup. FC Zalau pierde duelul de pe teren propriu cu Unirea Dej, scor 0 – 2, rezultat in urma caruia, conducerea zalauana acuza anumiti jucatori de blat. FC Silvania castiga cu 1 – 0 partida de pe teren propriu cu CSM Sebes si pastreaza sanse la ocuparea locului secund.

HC Zalau termina la egalitate ultimul meci de pe teren propriu al sezonului, scor 34 – 34, pe teren propriu, cu Tomis Constanta. Andrada Vincze castiga locul intai la Campionatele Nationale interliceale. Doi luptatori de la CSM Zalau, Razvan Moldovan si Marius Mincu, sunt medaliati la Campionatele Nationale rezervate juniorilor. Grupa de copii nascuti in 2000 de la Viitorul Zalau castiga turneul de minifotbal Play for you, play for Europe si participa la turneul international din Polonia. Juniorii de la CS Barcaul Nusfalau participa la faza zonala a Cupei Hagi. Ultimul meci din campionat pentru HC Zalau. Infrangere in deplasare, scor 24 – 20 in fata echipei CSM Cetate Devatrans. FC Zalau pierde cu scorul de 3 – 0 meciul sustinut in deplasare, in fata echipei Gaz Metan Targu Mures, in timp ce FC Silvania castiga cu scorul de 2 – 0 la Gloria II Bistrita.

Tenismenii de la CSS – CSM Zalau castiga sase medalii la Campionatele Nationale. Premiera in arbitrajul salajean. Paul Unimatan este primul arbitru salajean delegat sa arbitreze la centru o partida de Liga I. Cupa Avram Iancu, eveniment devenit traditie la Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau, a ajuns la editia a IV-a. Ioan Onicas este numit director al Directiei Judetene pentru Sport Salaj, iar Silviu Muresan devine director general la CSM Zalau. FC Silvania pierde pe teren propriu meciul cu CFR II Cluj, scor final 2 – 4, iar FC Zalau castiga cu scorul de 3 – 0, meciul de pe teren propriu cu FC Bihor II. Crosul Rotary revine dupa trei ani de absenta, la start fiind prezenti peste 1.200 de participanti. Scandal in fotbalul juvenit salajean. Stabilirea campioanei judetene la juniori D, devine principalul subiect de scandal intre CS Barcaul Nusfalau si Viitorul Zalau. Demis din functia de director general, Vasile Streang ramane expert sportiv in cadrul CSM Zalau.

Iunie

FC Silvania castiga fara probleme, scor 5 – 2 meciul de la Inter Fagaras si pastreaza sanse reale la ocuparea locului secund. FC Zalau invinge la limita, scor 4 – 3, pe teren propriu, FC Cisnadie. Neinvinse la turneul semifinal, handbalistele antrenate de Elena Tadici obtin calificarea la turneul final din cadrul Campionatului National. Karateka de la CS Terra Zalau, Calin Marincas, devine campion european cu Echipa Romaniei. Andrada Vincze este medaliata cu aur la Openul Poloniei. Scor de maidan.

FC Silvania Sighetul Marmatiei 11 – 2 si echipa simleuana obtine, in premiera, calificarea la turneul de baraj pentru promovarea in Liga a II-a. FC Zalau termina doar la egalitate ultimul meci din campionat, scor 2 – 2, pe teren propriu, cu Bihorul Beius si termina sezonul 2008 – 2009 pe locul sapte. Dupa patru ani de pauza, Salajul are din nou echipa in Liga a II-a. FC Silvania invinge cu scorul de 2 – 0 FC Caracal si cu scorul de 3 – 1 CS Ineu, la turneul de baraj de la Deva, si obtine in premiera promovarea in al doilea esalon fotbalistic al tarii. La Zalau se organizeaza etapa finala a campionatului de volei al Ministerului Administratiei si Internelor. Remat Zalau isi afla primul adversar din Cupa Challenge, Pafiakos Pafos, din Cipru.

HC Zalau se desparte de trei jucatoare: Mihaela Ivan, Krisztina Klokza si Mihaela Teodorescu. Andrada Vincze este dublu medaliata la Campionatele Balcanice de tenis de masa. Antrenorul secund la Rematului, Aurel Vlaicu, revine dupa aproximativ un an in staff-ul tehnic al echipei nationale masculine. De aceasta data ca antrenor asistent. Juniorii de la Viitorul Zalau se claseaza pe locul doi la faza zonala de la Satu Mare. Simoda Marisa participa la editia a III-a a turneului national de minifotbal. Echipa Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj castiga Campionatul National de volei al MAI (Ministerul Administratiei si Internelor). Ionut Dragos castiga prima editie a Cupei Municipale Magazin Salajean la table.

Leave a Comment