O fostă handbalistă de la HC Zalău, cea mai bună jucătoare din Europa în luna ianuarie

Echipa de handbal a Zalăului a dat nume importante spre cluburi mari din România, chiar şi din Europa. Crina Pintea este una dintre ele, handbalistă căreia nimeni nu-i dădea şanse mari în sportul pe semicerc, dar pe care Tadici a luat-o sub aripa sa în 2010. Venea de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, iar în perioada celor cinci ani petrecuţi la Zalău a devenit una dintre cele mai valoroase handbaliste din România, atrăgând atenţia cluburilor din străinătate. Şi CSM Bucureşti şi-a dorit-o pe jucătoare, dar pivotul echipei naţionale a ajuns la Thuringer HC, în Germania. După doi ani, Crina Pintea a ales Franţa, transferându-se la Issy Paris.
La finalul anului trecut, handbalista originară din comuna Podu Turcului (Bacău) a ajuns la formaţia maghiară, Gyor.
„Crina Pintea a avut mare noroc că m-a întâlnit. Am muncit foarte mult cu ea la antrenamente, mai ales că trebuia să slăbească 12 kilograme. Am merite că este acum în handbal, dar nu aştept recunoştinţă, fiindcă, în urmă cu 35 de ani, am învăţat că nu merită să aştepţi recunoştinţă de la sportivi, elevi şi soldaţi”, declarat Tadici la finalul anului trecut.
Indiferent la ce echipă a jucat, Pintea a impresionat prin evoluţiile sale. La Gyor, pivotul României a avut un debut spectaculos, marcând 8 goluri în derby-ul Ungariei cu Ferencvaros. În meciul din Liga Campionilor dintre Gyor şi CSM Bucureşti, Pintea a fost desemnată MVP-ul partidei, marcând 9 goluri din tot atâtea aruncări.
Fostul pivot al Zalăului a fost desemnat cea mai bună handbalistă din Europa în urma unui vot exprimat de un grup de jurnalişti ai Federaţiei Europene de specialitate.
„Este un premiu la care nu aş fi visat în urmă cu câţiva ani. Arată cu adevărat că munca grea este răsplătită, iar dacă tu crezi în tine însuţi, tot la ceea ce speri se poate realiza”, a afirmat Pintea pentru prosport.ro.
La masculin, a fost desemnat danezul Mikkel Hansen, de la Paris Saint Germain.
Crina Pintea este a doua handbalistă din România care a câştigat premiul „EHF Player of the Month”, prima fiind Cristina Neagu.
Claudia Constantinescu este ultimul nume pe care Zalăul l-a dat handbalului mare, transferând-o la campioana României şi la una dintre cele mai valoroase echipe din Europa, CSM Bucureşti.

3 Thoughts to “O fostă handbalistă de la HC Zalău, cea mai bună jucătoare din Europa în luna ianuarie”

 1. Anonim

  În epoca internetului osanalele pur și simplu nu țin. Cu un click două poate fi găsit și interviul în care Pintea dezvăluie cum a fost tratată la Zălau și de acel Tadici: „Când am ajuns acolo, după primele meciuri, a început calvarul. Au început amenzi, jigniri. Așa a continuat șase ani de zile! Nu vreau să îmi mai aduc aminte de acele clipe!”, a completat Crina.”

 2. @Anonim

  @Anonim – Putem zice ca daca ramanea acolo de unde a fost adusa, nu mai ajungea unde este acum. Ok spui adevarul a fost calvar, dar fara acea perioada de la Zalau ea era tot acolo de unde a pornit probabil.

  1. suporter

   Calvar ? Jigniri ? Dar daca ea ramanea la 100 kg ca manca ,fara masura , fomista fiind din familie cu 6 frati , ce se alegea de ea ? Asta a fost calvarul ca a fortat-o sa slabeasca si sa munceasca ! Cand a venit aici toata lumea radea de ea si de Tadici , la sala ,pentru ca se misca ca ursul dupa hibernare . Sa nu mai spunem ca daca nu il intalnea pe Tadici, ramanea la scoala profesionala agricola , iar azi era casatorita cu tractoristul din sat si cu 4-5 plozi dupa ea. RECUNOSTIINTA e ceva greu pentru parveniti , scosi din mocirla la fel ca ea ! Viata o sa-i plateasca aceste declaratii de handicapata ce este !

Leave a Comment