Liviu Antal, noul salajean din Liga I

Liviu Antal, noul salajean din Liga I

Pe langa Cosmin Sabau, care evolueaza la Gaz Metan Medias, Salajul mai are incepand din acest sezon inca un reprezentant in primul esalon fotbalistic al tarii. Simleuan de origine, Liviu Antal, s-a transferat in aceasta vara de la FCM Targu Mures la Otelul Galati, unde a fost titular in sase din cele opt meciuri disputate.

Probabil multi dintre iubitorii fotbalului salajean, si nu numai, stiu ca singurul jucator salajean care mai evolueaza in primul esalon al tarii este doar Cosmin Sabau sau Tassoti de Zalau cum ii spuneau colegii inca de pe vremea cand evolua la FC Armatura. Ei bine, odata cu inceputul sezonului 2009 – 2010 din Liga I, Salajul se poate mandri cu inca un jucator la cel mai inalt nivel fotbalistic al tarii. Nascut la Simleu Silvaniei, in data de 2 iunie 1989, Liviu Antal a debutat in aceasta vara in Liga I, dupa ce s-a transferat de la FCM Targu Mures la Otelul Galati.

A inceput fotbalul ca portar

Liviu Antal a inceput fotbalul la sapte ani, primul sau antrenor fiind Vasile Pasca, actualul antrenor secund al FC Silvania Simleu Silvaniei. Eu cand l-am luat la Mobila a inceput ca portar la o grupa cu doi ani mai mare decat el. Apoi a vrut sa joace si in teren, unde a si ramas. Avea talent si in poarta si pe teren.

Ambitia si talentul au mers mana-n mana la el. A fost un copil serios si s-a si demonstrat acest lucru. Ma bucur enorm pentru el si sper sa ajunga la un club cu pretentii mai mari, a afirmat antrenorul Vasile. A jucat pana in clasa a IV-a la juniorii echipei Mobila Simleu Silvaniei, pentru ca in clasa a V-a sa se transfere la Liceul cu Program Sportiv din Oradea. Aici a evoluat timp de cinci ani, avandu-l antrenor pe Lucian Stance, despre care fotbalistul spune ca l-a ajutat foarte mult. Domnul Stance m-a ajutat foarte mult in perioada cat am evoluat la LPS Bihorul Oradea, ne-a declarat Liviu Antal. La varsta de 16 ani a fost transferat la FC Bihor, evoluand atat la prima, cat si la a doua echipa. Insa, dupa un an si jumatate, din cauza unor restante, Antal a devenit liber de contract, intorcandu-se la LPS Bihorul Oradea. Aici a mai stat inca un sezon, dupa care a facut pasul spre Liga a II-a, evoluand in ultimul an de juniorat la Concordia Chiajna.

Primul gol impotriva Sportului Studentesc, chiar in Regie

La formatia din liga secunda a evoluat aproape in toate partidele, cu exceptia perioadei in care a fost plecat la lotul national Under 18, evoluand cu acesta in preliminariile Campionatului European. A evoluat timp de un an la formatia ilfoveana, echipa pentru care a inscris doua goluri, primul fiind importiva Sportului Studentesc, intr-un meci desfasurat in Regie, pe care Chiajna l-a castigat cu scorul de 4 – 0. La inceputul sezonului trecut, mijlocasul dreapta s-a transferat la FCM Targu Mures, echipa la care a jucat pana in aceasta vara si pentru care a marcat opt goluri. Noul sezon i-a adus insa debutul spre cel mai inalt nivel al fotbalului romanesc. Liviu Antal s-a transferat de la FCM Targu Mures la Otelul Galati, formatie la care evolueaza sub comanda fostului international, Dorinel Munteanu.

Cinci ani la Otelul Galati

Desi a fost urmarit de mai multe echipe din prima liga, Liviu Antal a ajuns in cele din urma la Galati, formatie cu care a semnat un contract pe o perioada de cinci ani. A fost urmarit si de alte cluburi din Liga I, dar noi am reusit sa ajungem la o intelegere cu el. Cine poate, poate. Sezonul petrecut la Targu Mures a fost o etapa importanta pentru el. Este tanar si talentat. Ne bazam pe el, avea sa declare presedintele clubului galatean, Marius Stan, in momentul efectuarii transferului.

Titular in sase din cele opt meciuri disputate la Otelul

Chiar daca are doar 20 de ani, Liviu Antal si-a castigat repede postul de titular la formatia pregatita de Dorinel Munteanu. Dupa ce in primul meci, cel cu International Curtea de Arges, a fost rezerva, intrand doar pe parcursul meciului, in urmatoarele cinci meciuri a fost titular, evoluand in fata echipelor Dinamo, CFR Cluj, Ceahlaul Piatra Neamt, Steaua si Unirea Urziceni. A urmat duelul cu Gaz Metan Targu Mures, in care simleuanul Antal nu a putut evolua din cauza unei accidentari la spate, dupa care a urmat meciul din etapa trecuta, de la Pandurii Targu Jiu. Fiind introdus din nou in unsprezecele de baza de Dorinel Munteanu, Antal a marcat in minutul 11 golul prin care Otelul a restabilit egalitatea la 1 – 1, iar la final s-a impus cu scorul de 3 – 2. A fost primul sau gol in Liga I, insa spera sa nu fie si ultimul. Sunt bucuros ca am ajuns la acest nivel. Ma bucur ca am reusit sa inscriu, insa sper sa nu fie ultimul gol. Astept sa evoluez cat mai bine, chiar daca pretentiile sunt destul de mari la acest nivel. Liga I nu se compara cu niciun alt esalon. E diferenta foarte mare de la Liga a II-a la Liga I, a declarat mijlocasul simleuan. Din pacate, Liviu nu va evolua nici in etapa de la finalul acestei saptamani, impotriva echipei FC Brasov, fiind suspendat din cauza cumului de cartonase galbene.

Dorinel Munteanu, antrenor Otelul Galati: Antal este un jucator de perspectiva

Fostul international, Dorinel Munteanu, are incredere in mijlocasul simleuan, despre care spune ca este un jucator talentat, de perspectiva. Este un jucator talentat. Daca va fi la fel de serios si pe viitor va ajunge un jucator mare. S-a impus prin atitudine si determinare. Exagereaza putin cu nervozitatea, dar il penalizez de fiecare data. Liga I este un debut pentru el, dar trebuie sa si confirme. La acest nivel nu ajunge doar sa intri in teren, ne-a precizat Munteanu.

Leave a Comment