Karateka sălăjeni s-au perfecţionat la Marghita

Asociaţia Nord-Amical Karate a organizat săptămâna trecută un stagiu de pregătire la ştrandul Termal din Marghita, eveniment la care au participat şi instructori şi sportivi sălăjeni. Pe lângă cei care au reprezentat cluburile CS Omega Şimleu Silvaniei, CS Dani-San Zalău şi Cercul de Karate al Clubului Copiilor din Şimleu Silvaniei, la eveniment au mai fost prezenţi instructori şi sportivi din Maramureş, Covasna, Satu Mare şi Bihor.
Antrenamentele au fost conduse de Viorel Duţă (6 Dan), preşedintele Asociaţiei Nord-Amical Karate, iar la finalul seminarului, clubul Good Dragon Marghita, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, a organizat un concurs de karate cu probe de kata şi kumite individual, secţiunea WKF şi Shobu Ippon.
Lotul sălăjean a avut 30 de membri, cuprinzând sportivi, instructori, antrenori, arbitri şi însoţitori.
„Pe parcursul celor două antrenamente zilnice, s-au abordat elemente tehnice de kihon, kata şi kumite adaptate la nivelul de pregătire al copiilor participanţi. Au fost zile în care antrenamentele s-au organizat pe ateliere, pentru o înţelegere şi o aprofundare mai bună a tehnicilor de braţe şi picioare, eschive şi proiectări”, a precizat Gheorghe Pop, preşedintele CS Omega Şimleu Silvaniei.
Zece sportivi din delegaţia sălăjeană au reuşit să urce la finalul concursului pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Maia Pop, Ileana Chişbora, Tania Pop, Paula Radu, Mihail Chiş, Darius Goron şi Andrei Creţ sunt sportivii care au urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, primul loc mai fiind adjudecat de Ianis Laza şi Andrei Chiş. De altfel, delegaţia sălăjeană a avut cea mai numeroasă prezenţă pe primul loc.
La stagiul de pregătire de la Marghita au participat 75 de antrenori, instructori, sportivi şi arbitri.

Leave a Comment