Gheorghe Tadici, după a patra calificare consecutivă în Cupa EHF: „Ne-am bucura dacă am obţine şi în sezonul viitor aceste rezultate”

HC Zalău a câştigat ultimul meci din actualul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin, 28 – 24 în faţa echipei HC Dunărea Brăila, victorie ce-i asigură, pentru a patra oară consecutiv, prezenţa în Cupa EHF.

Gruparea pregătită de Gheorghe Tadici se desparte în această vară de două jucătoare, extrema Alina Czezci şi interul Gabriela Szucs, însă o recâştigă pe Georgiana Ciuciuete, care a devenit mămică în această primăvară şi îşi va relua pregătirile în perioada următoare.
Antrenorul echipei zălăuane s-a arătat mulţumit de ce a realizat echipa sa în acest sezon, recizând că şi-ar dori să obţină aceleaşi rezultate şi în sezonul viitor atât pe plan intern, cât şi internaţional. „Mă bucur foarte mult că reuşim din nou să oferim acestui public minunant meciuri de cupe europene. Vreau să încep prin a mulţumi tuturor celor care s-au implicat în fenomenul handbal, începând de la acţionari, sponsori, spectatori şi, nu în ultimul rând, unei părţi a presei locale. Ţin să le mulţumesc fetelor pentru efortul care l-au depus, pentru că au muncit mult, chiar dacă se fac afirmaţii cu iz de reproş. Ne-am bucura dacă şi anul viitor am obţine rezultatele din acest an, chiar dacă vor pleca două jucătoare. Puteam obţine şi în acest an medaliile de bronz, dar nu ne-au lăsat alţii. Sloganul „singuri împotriva tuturor” ni s-a potrivit de minune în anumite perioade ale sezonului. Au existat unele suspendări, pentru a diminua forţa exhipei, iar meritul fetelor pentru obţinerea locului patru este cu atât mai mare. Să nu uităm că anul trecut au plecat patru handbaliste şi am reuşit să ne clasăm pe loc de cupă europeană”, a declarat Gheorghe Tadici.
Potrivit acestuia, echipa zălăuană nu va efectua niciun transfer în acestă vară, cel mai mare câştig al clubului fiind revenirea pivotului Georgiana Ciuciulete. „În afară de trei junioare promovate de la CSS Zalău şi revenirea Georgianei Ciuciulete, care este cel mai bun „transfer” pe care-l facem în această perioadă, nu vom aduce nicio jucătoare”.
Managerul zălăuan a vorbit la finalul jocului şi despre plecarea celor două jucătoare, Czeczi şi Szucs la HC Dunărea Brăila, respectiv la HCM Baia Mare. „La nivel de extremă stângă nu este nicio pierdere, fiindcă Tănăsie, dar şi celelalte care pot să joace pe acel post sunt un câştig pentru echipă. Nu o spun cu nicio răutate, dar nu am insistat deloc ca Alina Czeczi să rămână la echipă. Chiar i-am spus să-şi caute echipă, pentru că rata ei de progres este zero. Cu şase, şapte kilograme în plus nu se poate face performanţă, iar ea a fost şi accidentată în ultimii doi ani. Pe Gabi Szucs o plătim până la capăt şi era normal să ne bazăm pe ea până la final. Ea nu se duce la Baia Mare pentru a face performanţă, pentru că eu nu ştiu ca Baia Mare să fi fost în ultimii 18 ani în cupele europene sau să fi jucat anul trecut o finală de cupă europeană. Este lezne de înţeles ce a determinat-o să aleagă o altă echipă. Pentru 1.200 de euro în plus la contract, probabil oricine ar fi plecat”.
Dacă Alina Czeczi nu a evoluat în partida cu Brăila şi nu o va face nici în Cupa României, programată în perioada 20 – 22 mai, la Oradea, Gabriela Szucs a avut o evoluţie bună în meciul de miercuri seara, iar Gheorghe Tadici va conta pe serviciile ei şi în cea de-a doua competiţie internă.

Alte articole

3 Thoughts to “Gheorghe Tadici, după a patra calificare consecutivă în Cupa EHF: „Ne-am bucura dacă am obţine şi în sezonul viitor aceste rezultate””

  1. pipa

    in doi ani o sa ramana ghita cu marc si cu crina pintea la echipa.

  2. @pipa

    Foarte bine vagaboandele sa plece . Se va alege praful de ele !

  3. @pipa

    Tadici da afara si renunta la neghina ..Bine face !

Leave a Comment