FC Zalău, Bărnuţiu şi băimărenii

FC Zalău, Bărnuţiu şi băimărenii

Printre jucătorii care s-au despărţit în această iarnă de FC Zalău se află şi fundaşul de 23 de ani, Flaviu Bărnuţiu, adus la formaţia zălăuană în urmă cu trei ani, de la echipa a II-a a FC Silvaniei.

Dacă ceilalţi jucători şi-au încheiat conturile cu clubul zălăuan pe cale amiabilă, despărţirea dintre FC Zalău şi Bărnuţiu s-a transformat într-o adevărată telenovelă.

Jucătorul susţine că oficialii zălăuani i-au pus beţe-n roate încă de la început, cerând o sumă exagerată în schimbul său. Cei de la FC Zalău au cerut la început 18.000 de lei. M-au lăsat să mă duc cu Baia Mare în cantonament, însă după ce au văzut că nu au drept de promovare, cei de la FCMU Baia Mare mi-au spus că nu are rost să dea bani acum pentru mine, dacă în vară oricum îmi expiră contractul cu FC Zalău.

Oficialii zălăuani au afirmat la un moment dat că fundaşul ar fi părăsit echipa fără să anunţe pe cineva din conducere, însă jucătorul infirmă acest lucru. Nu este adevărat că am plecat fără să anunţ pe cineva. După antrenamentul din 28 ianuarie, de vinerea, Marius Paşca şi Cristi Oros au anunţat în vestiar lista cu jucătorii care rămân în pregătiri şi pentru următoarea săptămână şi care vor pleca în cantonament, iar eu nu eram trecut pe lista respectivă. Pe urmă m-a chemat Paşca în birou şi mi-a spus că pot să plec la Baia Mare, fiindcă domnul Morar s-a înţeles cu domnul Hotico în privinţa transferului. Nu puteam să plec de capul meu, fiindcă riscam să fiu suspendat, a mai afirmat jucătorul zălăuan.

Bărnuţiu s-a despărţit totuşi de FC Zalău la începutul acestei săptămâni, când a primit actele pentru a deveni liber de contract. În aceeaşi zi jucătorul a semnat un contract valabil până în vară cu Unirea Dej, iar de ieri a început antrenamentele sub comanda lui Ioan Tătăran. Acum sunt la Dej şi voi juca aici până în vară. Nu înţeleg, însă, dacă tot m-au lăsat să plec fără niciun leu de ce nu au făcut acest lucru de la început?, se întreabă jucătorul.

De cealaltă parte, antrenorul Marius Paşca spune că în cele din urmă, conducerea a cerut în schimbul jucătorului suma de 5.000 de lei, care putea fi achitată în două tranşe, însă este convins că nu banii au fost motivul pentru care Bărnuţiu nu a rămas la Baia Mare. La final, domnul Morar a cerut în schimbul lui Bărnuţiu 5.000 de lei, iar suma putea fi achitată în două tranşe. Însă nu acesta este motivul pentru care el nu a rămas la Baia Mare, ci antrenorii de acolo nu l-au mai dorit în lot. Dacă s-a pus problema banilor de ce nu a plecat acum la Baia Mare, după ce i-am dat actele şi a devenit liber de contract? Acum patru zile l-am sunat pe Hotico (n.r. preşedintele FCMU Baia Mare) în prezenţa lui Bărnuţiu, a lui Georgescu şi a domnului Morar şi mi-a spus că nu banii au fost problema transferului. M-a sunat şi Tătăran să mă întrebe de el şi i-am spus că merită să-l ia la echipă, fiindcă am vrut să-l ajut să joace în continuare, a precizat Paşca. Acesta a mai spus că la echipă nu vor mai rămâne decât jucătorii care vor confirma. De acum înainte cine confirmă rămâne la echipă. Jucătorii care nu vor confirma nici după un an, vor pleca. Vrem să le dăm tot mai multă încredere juniorilor, de aceea am şi luat acum acei jucători de la republicani. Pe Flaviu Bărnuţiu l-am adus din Liga a IV-a. Nu l-am dat afară până acum pentru că am vrut să-i mai dăm o şansă, fiindcă e jucător zălăuan. Noi i-am întins o mână, iar acum el aruncă cu noroi.

Preşedintele Ioan Morar a fost şi mai direct, spunând că jucătorul nu a fost oprit în lotul băimărenilor pentru că nu are valoare. El nu mai trebuia să fie la această echipă de doi ani, pentru că nu are valoare. Este un jucător limitat. A plecat de la echipă şi nu a venit să-mi ceară nicio hârtie, iar după ce a aflat că cei de la Baia Mare nu-l mai opresc în lot m-a sunat să mă întrebe ce se întâmplă cu el? Dacă avea valoare îl ţineau la echipă. Eu am cerut doar cât am cheltuit cu el în ultimul an, iar până la urmă am ajuns la 3.000 de lei, însă cei de la Baia Mare nu au fost de acord nici cu acea sumă. Când un club nu dă în schimbul tău nici măcar 3.000 de lei înseamnă că nu ai valoare. Dacă vroiam să-i fac rău îl împrumutam în Liga a IV-a şi-i mai diminuam şi salariul. Am vrut să-l ajut însă şi în ultimul moment, de aceea l-am lăsat să plece liber de contract la Dej.

Cei care par să facă totuşi lumină în acest caz sunt oficialii băimăreni. A fost vorba şi de bani, pentru că dacă la început nu se cerea acea sumă probabil jucătorul era deja legitimat acum la Baia Mare.

S-a cerut la început o sumă mai mare apoi s-a tot tergiversat şi între timp noi l-am adus pe Mureşan pe postul de fundaş central. Oricum, acum am patru jucători pe acest post şi era greu să joace titular în faţa vreunuia dintre ei. Recunosc că am renunţat la el pentru că nu aveam ce face cu el la echipă în acest moment, ne-a declarat directorul tehnic al FCMU Baia Mare, Mircea Bolba, care a mai lucrat cu jucătorul la FC Silvania Şimleu Silvaniei.

Şi preşedintele băimărenilor, Dan Hotico, a declarat că s-a pus şi problema banilor. La început s-a cerut o sumă mai mare apoi s-a ajuns la 5.000 de lei. Antrenorii mi-au spus însă că nu are rost să dăm acum bani pentru el, mai ales că nu ştim încă dacă putem promova, din moment ce la vară oricum devenea liber de contract. El putea să semneze cu noi un precontract, iar de la vară să joace pentru FCMU Baia Mare. Este un jucător tânăr şi destul de valoros, dar nu ne puteam permite să dăm bani în schimbul transferului, ne-a precizat oficialul băimărean.

Leave a Comment