Doi salajeni, campioni europeni la minifotbal

Doi salajeni, campioni europeni la minifotbal

Intr-o perioada in care fotbalul romanesc se joca mai mult la DNA decat pe arenele sportive, iar atunci cand o fac pe terenurile de sport, se intampla momente cumplite, minifotbalul romanesc a reusit sa iasa la rampa printr-un rezultat pozitiv.

Echipa nationala de minifotbal a Romaniei, in lotul careia se afla si salajenii Beko Gabor (Rechinii Autoland Hosu) si Szeles Tibor (Euroglia Nusfalau), a reusit sa obtina in acest weekend titlul european.

La editia din acest an a Campionatului European, desfasurata la Tulcea, au fost prezente sapte reprezentative: Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Cehia, Slovacia, Grecia si Cipru.

Tara noastra a facut parte din grupa B, alaturi de Bulgaria si Grecia, de care a dispus cu scorul de 5 – 0, respectiv 3 – 1.

In sferturile de finala, tricolorii condusi de Tiberiu Lajos au castigat cu scorul de 4 – 1 in fata Slovaciei, dupa ce oaspetii conduceau la un moment dat cu 1 – 0. Cu acelasi scor au trecut si de Republica Moldova, in semifinale, in timp ce Cehia a dispus la penalty-uri, 6 – 5 de Grecia, dupa ce scorul era 1 – 1 la finalul timpului regulamentar.

Partida cu Cehia, din finala, a fost una cat se poate de dramatica. Trebuie recunoscut ca Romania a avut noroc, fiind condusa cu 3 – 1 cand mai erau patru minute de joc. Tricolorii au egalat pe final, iar la loviturile de departajare s-au impus cu 5 – 4.

Pentru Romania este al doilea titlu european consecutiv.

Salajul a fost reprezentat la acest Campionat European si de arbitrii Nicolae Chis Ciure si Gheorghe Ciule, cuplu considerat cel mai bun din Romania la minifotbal. Cei doi zalauani au arbitrat si finala dintre Romania si Cehia.

La competitia de la Tulcea a fost prezent si fostul arbitru de fotbal, Ioan Onicas, vicepresedintele Federatiei de Minifotbal din Romania.

Leave a Comment