DJS Salaj organizeaza in premiera competitii de strettball de Zilele Zalaului

DJS Salaj organizeaza in premiera competitii de strettball de Zilele Zalaului

Directia Judeteana pentru Sport (DJS) Salaj, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Zalau, va organiza vineri, cu ocazia Zilelor Zalaului, in premiera, un campionat de strettball, care se va desfasura pe Bulevardul Mihai Viteazu (in zona statiei de autobuz de la Silvania, cate un teren pe fiecare sens de circulatie). Vor fi echipe de gimnaziu si liceu, dar si echipe alcatuite din spectatori pentru categoria open. Pe langa jocul de streetball se va organiza si un concurs de aruncari libere obligata, cu eliminare directa a celui care urmeaza sa arunce la cos. Inscrierile se vor face vineri, incepand cu ora 18:30, urmand ca la ora 19 sa aiba loc primele meciuri. Fiecare participant va fi obligat inainte de concurs sa completeze un formular si sa semneze pe propria raspundere ca este apt de joc. Nu va fi permis procedeul slam dunk, cei care utilizeaza acest procedeu la incalzire, urmand sa fie descalificati. Premiile vor consta in tricouri (50 de bucati din partea Primariei) si mingi de baschet (10 din partea DJS Salaj). Intentia noastra este sa atragem cat mai multi spectatori, fiindca vor fi probe si pentru ei, a afirmat fostul director, Nicu Lapusan, actualmente consilier sportiv in cadrul DJS Salaj. Cele doua panouri de baschet au fost achizitionate in acest an, cu ajutorul Primariei Zalau. Ideea de achizitionare a acelor doua panouri a fost a domnului consilier Nicu Lapusan si eu spun ca este foarte buna, fiindca acele panouri au fost folosite inclusiv la competitiile pentru persoane cu dizabilitati, iar pe viitor se vor organiza si alte competitii la care se vor folosi aceste panouri, a declarat directorul DJS Salaj, Ioan Onicas. Fiecare echipa va fi formata din trei jucatori si o rezerva, insa jocul poate incepe si poate fi terminat si in doi jucatori. Fiecare jucator va avea asupra sa in momentul inscrierii in competitie si pe toata durata competitiei un act de identitate valid. Fiecare cos marcat va conta un punct.

Fiecare fault pe aruncare va fi penalizat cu o aruncare de pe linia de aruncari libere. Dupa executarea aruncarii libere, indiferent de reusita acesteia, se va schimba posesia. Tot cu ocazia Zilelor Zalaului, vor mai avea loc competitii organizate de Clubul Sportiv Municipal Armatura Zalau, Clubul Sportiv Scolar Zalau, Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau si Palatul Copiilor Zalau, insa cu detalii despre aceste competitii vom reveni in editia de maine.

800 de lei pentru Cupa Viitorul

In cadrul programului Promovarea sportului de performanta, Directia Judeteana pentru Sport Salaj va finanta in acest an si turneul international de minifotbal, Cupa Viitorul, organizat luna viitoare de Clubul Sportiv Viitorul Zalau. Suma cu care va contribui DJS Salaj este de 800 de lei, din care vor fi achizitionate cupele pentru premiere. Unii si-au pus intrebarea de ce numai la Viitorul? Am decis insa sa alocam aceasta suma pentru Cupa , deoarece este un turneu international cu multe echipe participante, iar nivelul competitiei este destul de ridicat, a precizat directorul DJS Salaj, Ioan Onicas.

Leave a Comment