Defensiva de fier a Oltchimului se mută la Zalău

Defensiva de fier a Oltchimului se mută la ZalăuValeria Beşe a semnat ieri un contract valabil pe trei sezoane cu HC Zalău, iar în atenţia conducerii clubului zălăuan se află şi Steluţa Luca

HC Zalău a reuşit ieri să dea o primă lovitură pe piaţa transferurilor. După ce le-a transferat luna trecută pe Roxana Varga şi Elena Carmina Băbiţă, conducerea clubului zălăuan a ajuns ieri după-amiază la un acord cu fostul inter al Oltchimului, Valeria Beşe.

Practic, pentru Vali este o revenire acasă, la clubul unde a început activitatea de performanţă. Pentru mine a fost o lună grea, în care trebuia să iau o decizie benefică şi pentru familie. Este adevărat că am avut oferte tentante din străinătate, însă în viaţă nu numai banii contează. Este o decizie pe care am luat-o cu sufletul, fiindcă Zalăul este echipa mea de suflet, la care m-am consacrat ca jucătoare. Sper ca odată cu revenirea mea, echipa să aibă un parcurs mai bun în sezonul următor, iar aşteptările publicului atât despre evoluţia mea, cât şi despre cea a echipei să nu fie înşelate, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Valeria Beşe.

În vârstă de 31 de ani, Valeria Beşe a început handbalul la Bistriţa, însă adevărata performanţă a cunoscut-o la Zalău, fiind descoperită de Tadici în timpul unui turneu la Deva. A debutat în Liga Naţională la doar 15 ani, devenind odată cu trecerea anilor una dintre cele mai emblematice jucătoare ale echipei Silcotub. La Vâlcea s-a trasferat în 2006, odată cu plecarea tehnicianului Gheorghe Tadici, obţinând în cei cinci ani rezultate deosebite cu Oltchimul atât pe plan intern, cât şi internaţional.

În atenţia conducerii clubului zălăuan se află un alt fost inter al Oltchimului, Steluţa Luca, jucătoare care, la fel ca Valeria Beşe, nu are nevoie de prea multe prezentări. Managerul echipei zălăuane se află în discuţii avansate cu fosta galactică, cu care, foarte probabil va ajunge la un acord în zilele următoare.

Va fi şi antrenor secund

Cea care a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, a revenit la HC Zalău nu numai în calitate de jucătoare. Valeria Beşe nu va fi doar jucătoare, ci va ocupa şi funcţia de antrenor secund la echipă. Este o mare realizare să ai un antrenor secund care activează şi ca jucătoare. Ea este absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, având specializare handbal, atfel că nu va fi nicio problemă să fie şi antrenor secund. O cunosc foarte bine şi sunt convins că va fi preocupată de noua meserie. Cred că poate ajunge un mare antrenor. În mod cert va avea şi o grupă de junioare, a precizat managerul Gheorghe Tadici.

Leave a Comment