Debut alb pentru FC Silvania

Debut alb pentru FC SilvaniaDuelul dintre FC Silvania Simleu Silvaniei si Drobeta-Turnu-Severin s-a incheiat la fel cum a inceput, printr-o remiza alba

FC Silvania – Drobeta-Turnu-Severin 0 – 0

Spectatori: aprox. 850

Cartonase galbene: Schwarzkopf Istvan (min. 53), Robert Villand (min. 57), respectiv Montinho Hugo Filipo (min. 41), Flavian Rosianu (min. 44)

Arbitri: Claudiu Stefanuti (Bistrita) – centru; Bogdan Gheorghioiu (Timisoara), Hanca Florin (Aiud) – asistenti. Rezerva: Marius Omut (Oradea). Observator de arbitri: Zaharia Ciev (Timisoara). Observator de joc: Valer Vancea (Oradea).

FC Silvania: Gabriel Gabor – Dumitru Muntean, Dan Muresan, Raul Crisan, Marius Varga, Robert Villand, Schwarzkopf Istvan, Ciprian Brata (min. 80, Florin Puti), George Petcut (cpt), George Cotut (min. 56, Andrei Sulea), Ionut Danila (min. 88, Nicolae Mihoc). Rezerve: Razvan Pop – Silviu Crisan, Lupo Csaba, Florin Belcin. Antrenori: Dacian Nastai (principal), Vasile Pasca (secund).

Drobeta Turnu Severin: Alin Barbu – Nicusor Poenaru, Marius Ardeleanu, Dan Ignat, Florin Epure, Milan Mitic, Alexandru Radu, Moutinho Hugo Filipo (min. 58, Dacian Barza), Flavian Rosian (min. 69, Andrei Mogos), Georgian Toba, Cristian Jenaru (cpt, min. 75, Eduard Stoica). Rezerve: Marius Suta – Alexandru Fotescu, Cristian Poiana, Andrei Berceanu. Antrenori: Marian Bucurescu (principal), Dan Racoltea (secund).

Aflata pentru prima data in istoria fotbalului simleuan in Liga a II-a, FC Silvania Simleu Silvaniei nu a avut sambata un debut rau, chiar daca a reusit sa castige doar un punct in fata celor de la Drobeta-Turnu-Severin. Dupa un inceput destul de bun al celor de la FC Silvania, care au avut trei ocazii de a inscrie in primul sfert de ora, meciul s-a mai echilibrat spre finalul primei reprize. Repriza a doua a fost mult mai saraca in faze de poarta, putandu-se nota doar cate o ocazie de ambele parti. Gruparea condusa de Dacian Nastai putea deschide scorul inca din minutul doi, cand Brata a executat foarte bine o lovitura libera de la aproximativ 26 de metri, portarul Drobetei respingand cu greu balonul in corner. Sase minute mai tarziu, acelasi Brata executa bine o noua lovitura libera de la 28 de metri, insa portarul Barbu a avut o noua interventie foarte buna, scotand balonul din vinclul portii. In minutul 12, are loc o combinatie pe partea dreapta, mingea ajunge in careu la Schwarzkopf, care trimite destul de slab la poarta din numai patru metri, dandu-i posibilitatea portarului oaspete sa retina balonul in doi timpi. Dupa exact o jumatate de ora de joc, oaspetii isi trec in cont prima ocazie periculoasa. Toba primeste o pasa pe partea dreapta, centreaza lung in careu, mingea-l depaseste pe Gabor si ajunge pe partea stanga la Rosian, care, desi se afla nemarcat, trimite mult peste poarta din cinci metri. Portarul oaspetilor se afirma din nou la faza din minutul 36, cand Muntean trimite o centrare sutata de pe partea dreapta, iar Barbu respinge balonul in corner de sub transversala. Cu cinci minute inainte de finalul primului mitan, Toba executa lung in careu o lovitura libera de pe partea dreapta, insa Rosianu reia cu capul mult peste transversala. Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a irosit in minutul 42. Petcut trimite o centrare lunga de pe partea dreapta, Danila sare la cap impreuna cu portarul advers care iesise sa respinga balonul, mingea trece de cei doi si ajunge pe partea stanga la Brata, care trimite puternic cu latul din 10 metri, insa balonul este respins in ultimul moment de pe linia portii de Ardeleanu. In repriza a doua au avut loc doar doua ocazii notabile. Prima le-a apartinut oaspetilor, in minutul 81, cand Toba scapa singur pe partea stanga, dupa o interventie intarziata a fundasului Muresan, insa sutul jucatorului de la Drobeta a trecut mult alaturi de poarta aparata de Gabor. Si mai clara a fost insa ocazia lui Danila, din minutul 86. Puti primeste o diagonala de pe partea dreapta, patrunde pe partea stanga, centreaza in fata portii, de unde Villand deviaza putin balonul pana la Danila, iar acesta din urma, aflat singur la patru metri de poarta, nu reuseste sa inscrie. In etapa viitoare, FC Silvania Simleu Silvaniei va evolua in deplasare, in fata echipei Dacia Mioveni, formatie care are deja experienta primelor doua ligi din fotbalul romanesc.

Bucurescu Marian, antrenor Drobeta-Turnu-Severin:

FC Silvania ar putea face chiar o figura frumoasa in Liga a II-a

La conferinta de presa de la finalul meciului, antrenorul principal al Drobetei-Turnu-Severin, Marian Bucurescu, a declarat ca echipa din Simleu nu va fi ciuca batailor in actualul sezon, ci ar putea face chiar o figura frumoasa in Seria a II-a. In primul rand vreau sa felicit echipa gazda. E si primul joc pentru fostul meu coleg de la echipa natioanla (n.r. Dacian Nastai) si vreau sa-l felicit ca a format o echipa frumoasa, o echipa tanara care isi vinde scump pielea. Bineinteles ca fotbalul are si momente in care trebuie sa gestionezi jocul si echipa din Simleu a avut ocazii sa inscrie si noi am avut cateva, dar pana la urma s-a terminat echitabil. Noi mergem peste tot la victorie, nu doar la Simleu, dar nu am abordat meciul ca si cum am intalni o nou-promovata. Eram convins ca va fi o echipa care alearga si care-si face bine treaba pe teren. Arbitrajul a fost bun. A fost un arbitru care s-a simtit prea putin in teren si asa ar trebui sa fie cam tot timpul. Sa lase echipele sa joace si mai putin sa iasa ei la rampa. Cred ca echipa din Simleu va face fata Ligii a II-a, ba chiar ar putea face o figura frumoasa. Dacian e un antrenor bun, iar jucatorii stiu foarte bine ce au de facut in teren. Sunt convins ca la urmatorul meci, cu Dacia Mioveni, cei de la Mioveni nu vor fi mult peste echipa din Simleu. In fotbal se asteapta o greseala, doua si te-a taxat, a afirmat tehnicianul Drobetei. Acesta a mai precizat ca echipa sa nu are stabilit ca obiectiv promovarea. Nu putem vorbi de o lupta de promovare, fiindca deocamdata nu avem totul pus la punct si organizat.

Dacian Nastai, antrenor FC Silvania:

Au fost unii jucatori care nu au inteles ca joaca la un alt nivel decat cel din Liga a III-a

Desi parea destul multumit de rezultatul inregistrat la finalul meciului, antrenorul Dacian Nastai nu a ezitat sa-si critice jucatorii, spunand ca unii dintre acestia nu au inteles ca joaca la un nivel mai ridicat decat cel din Liga a III-a. Am intalnit o echipa puternica care a terminat usor in prima parte a clasamentului. O echipa dintr-o alta zona a tarii, unde fotbalul inseamna mai putin angajament si mai multa tehnica. Eu cred ca este un rezultat bun dupa ceea ce a fost azi in teren. Sigur ca puteam sa si inscriem cu putin noroc, insa o echipa castiga o data din noroc si de cinci ori pierde. Prefer sa castig prin munca si prin valoarea jucatorilor, nu prin noroc. Campionatul este insa lung si sunt convins ca vor aparea momente si mai grele decat cel de azi. Din pacate au fost azi unii jucatori care nu au inteles ca joaca la un alt nivel decat cel din Liga a III-a si ca au avut posibilitatea sa imbrace tricoul de titular. Urmeaza insa o saptamana in care sper sa mai aducem cel putin un atacant si sa putem regla niste lucruri legate de finalizare, a declarat tehnicianul echipei FC Silvania.

Leave a Comment