Concediu vs. criza

Concediu vs. crizaZalaunii si-au petrecut concediile in cel mai fastuos mod, ca si cum criza nici nu ar exista

Avand in vedere perioada de criza economica pe care o traversam, aceasta nu s-a facut simtita in buzunarele zalauanilor cand a venit vorba de concediu. Acestia au cheltuit sume destul de mari pentru o singura saptamana la mare sau la munte. Majoritatea au ales litoralul romanesc ca destinatie, cele mai vizitate statiuni fiind Vama Veche si Mamaia. Pentru o singura saptamana pe litoral s-au cheltuit sume intre 500-3000 RON. 40% au preferat sa isi faca vacanta in tari precum Grecia, Ungaria, Bulgaria si Italia, preturile raportate la serviciile oferite fiind avantajoase, mai ieftine. Conditiile oferite de litoralul romanesc nu se ridica nici sezonul acesta la cerintele turistilor.

Au fost si persone care nu au plecat in concediu din cauza problemelor financiare. Comparand situatia financiara actuala cu cea de anul trecut, majoritatea sustin ca au fost afectati de criza, nevazand o redresare financiara in viitorul apropiat.

Intreband ce loc din Salaj ar putea fi promovat ca punct turistic, unii nu au stiut ce sa raspunda, iar altii ar dori sa fie promovate locuri precum Muzeul Holocaustului din Simleu Silvaniei.

Turismul reprezinta o problema pentru Romania, implicit pentru Salaj astfel incat am rugat cateva persone sa se puna in pielea Ministrului Turismului, Elena Udrea.Acestia au fost de parere ca infrastructura este prima problema ce trebuie rezolvata.

Drumurile neasfaltate si traficul infernal facand nepermisa intrarea persoanelor in anumite zone turistice. Acestor persoane le-ar placea ca fondurile europene alocate turismului sa fie investite in zone precum Parcul National Retezat, Delta Dunarii, Vama Veche, Ocna Sibiului, promovarea facandu-se cu ajutorul mass-mediei, prin festivaluri muzicale, mai multe locuri de cazare si spatii special amenajate pentru corturi. Insa, din pacate, am ajuns la aceeasi concluzie. Cat timp puterea nu sta in mana noastra, nu avem ce face.

Am vorbit si cu primarul Radu Capilnasiu, fiind curioasa unde si cat de des isi permite sa se duca in vacanta. In momentul interviului acesta era la tara, in cabana de la Vanatori. Capilnasiu a sustinut ca vara aceasta nu a avut niciun concediu lung, ramanand in tara. A fost plecat la manastiri in Moldova, cu cortul in Delta Dunarii, la Lesu si Belis impreuna cu familia.

Vorbind despre turism, primarul crede ca un punct de atractie pentru Salaj poate fi Broscaria din Simleu Silvaniei. In Romania i-ar placea sa fie promovat ca punct turistic Muntii Apuseni, promovarea incepand cu rezolvarea problemelor de infrastructura, pensiuni, partii, servicii mai bune.

Totusi, Capilnasiu prefera sa se bucure de concediu in strainatate, anul acesta fiind plecat in America, iar acum doi ani in Italia si Olanda

Leave a Comment