CNS Zalău, gest de apreciere faţă de Tunyogi Ferencz – noul arbitru FIFA al Sălajului

După o pauză de 19 ani, Sălajul are, din nou, un arbitru FIFA, Tunyogi Ferencz, care este arbitru asistent, urmând să fie inclus pe lista FIFA începând cu anul 2023. Este a doua astfel de parformanţă pentru arbitrajul sălăjean, primul purtător al ecusonului FIFA fiind Ioan Onicaş.

Conducerea Colegiului Naţional Silvania Zalău nu a trecut cu vederea performanţa arbitrului zălăuan, care a fost elev al acestei instituţii de învăţământ între anii 2000 – 2004, directorul Florin Morar oferindu-i o plachetă cu poze din perioada liceului şi câteva materiale promoţionale cu CNS Zalău. Acţiunea a avut loc joi după-amiaza, în sala festivă, în cadrul unui eveniment care a avut la bază un concert de colinde susţinut de elevi şi profesori ai liceului.

„La fel cum ne-am obişnuit şi la finalul anilor anteriori, ne întâlnim astăzi pentru un concert de colinde, eveniment pe care m-am gândit să-l corelăm cu două acţiuni prin care să aducem în faţa dumneavoastră exemple de bună practică ale unor elevi şi foşti elevi ai Colegiului Naţional Silvania Zalău. Există o expoziţie de lucrări (desene şi picturi, n.r.) a unor elevi, iar din discuţiile mele cu ei, lucrările pot fi şi achiziţionate. Un alt moment care am ţinut să facă parte din sărbătoarea noastră de astăzi este de a premia un elev din promoţia 2000 – 2004, pe Tunyogi Ferencz, care, începând cu 1 ianuarie 2023 va deveni arbitru FIFA. Să devii arbitru FIFA este un lucru întâlnit extrem de rar la nivel national, nu doar la nivel de judeţ, iar în Sălaj, Ferike este al doilea arbitru care reuşeşte această performanţă după Ioan Onicaş”, a fost mesajul directorului CNS Zalău, Florin Morar.

“Este o onoare pentru mine să fiu premiat de liceul unde am terminat o parte din studii. Consider că anii pe care i-am petrecut aici m-au ajutat să mă dezvolt atât pe plan personal, cât şi profesional. Mă bucur că oamenii de aici apreciază munca şi valoarea, indiferent de domeniul de activitate. Este extreme de dificil să ajungi pe lista FIFA, e nevoie de multă muncă şi perseverenţă, ca în orice alt domeniu. Sunt momente când spui “nu mai pot”, dar trebuie să le depăşeşti, să mergi mai departe, fiindcă rezultatele sunt incredibile”, ne-a precizat noul purtător al ecusonului FIFA.

Tunyogi Ferencz şi-a început cariera de arbitru în 1999, iar în 2006 a promovat în lotul arbitrilor divizionari, oficiind primele meciuri la nivelul Ligii a III-a. Doi ani mai târziu a făcut pasul spre Liga a II-a, iar în 2017 a oficiat primul joc la nivelul primului eşalon, partida dintre CFR Cluj şi Juventus Bucureşti. Tunyogi Ferencz are la activ şi şapte jocuri internaţionale, primul desfăşurându-se în 2021, Inter Milano – Real Madrid.

 

2 Thoughts to “CNS Zalău, gest de apreciere faţă de Tunyogi Ferencz – noul arbitru FIFA al Sălajului”

  1. […] După o pauză de 19 ani, Sălajul are, din nou, un arbitru FIFA, Tunyogi Ferencz, care este arbitru asistent, urmând să fie inclus pe lista FIFA începând cu anul 2023. Este a doua astfel de parformanţă pentru arbitrajul sălăjean, primul purtător al ecusonului FIFA fiind Ioan Onicaş. Conducerea Colegiului Naţional Silvania Zalău nu a trecut cu vederea performanţa arbitrului zălăuan, care a fost elev al acestei instituţii de învăţământ între anii 2000 – 2004, directorul Florin Morar oferindu-i o plachetă cu poze din perioada liceului şi câteva materiale promoţionale cu…  » Mai multe detalii […]

  2. […] După o pauză de 19 ani, Sălajul are, din nou, un arbitru FIFA, Tunyogi Ferencz, care este arbitru asistent, urmând să fie inclus pe lista FIFA începând cu anul 2023. Este a doua astfel de parformanţă pentru arbitrajul sălăjean, primul purtător al ecusonului FIFA fiind Ioan Onicaş. Conducerea Colegiului Naţional Silvania Zalău nu a trecut cu vederea performanţa arbitrului zălăuan, care a fost elev al acestei instituţii de învăţământ între anii 2000 – 2004, directorul Florin Morar oferindu-i o plachetă cu poze din perioada liceului şi câteva materiale promoţionale cu… Citeste mai mult […]

Leave a Comment